PRAWDZIWA HISTORIA DZIECKA OCALONEGO ZA WSTAWIENNICTWEM BŁ. JANA PAWŁA II Gloria Maria (Chwała Maryi) – imiona, które streszczają historię dziewczynki urodzonej wkrótce po śmierci Jana Pawła II. Z punktu widzenia medycyny historia ta jest niewytłumaczalna. Z punktu widzenia wiary – zdumiewająca. Z punktu widzenia miłości rodziców – cudowna.
Ta książka nie ma na celu zaspokojenia zapotrzebowania na sensację. Powstała z pragnienia podzielenia się świadectwem o życiu i nadziei. A także jako wyraz wdzięczności wobec Boga.
Wydawnictwo: Bernardinum
Data wydania: 2013-07-10
Kategoria: Duchowość, religia
Ocena: 6, Przeczytałam,
Tej dziewczynki na świecie miało nie być, miała nie żyć. Ale jednak żyje!
Nikt nie dawał jej szansy na życie, normalne funkcjonowanie w świecie.
Mimo wszystko rodzice mieli jeszcze iskrę nadziei i jej się trzymali. Tłumy ludzi szturmowały niebo, szczególnie za wstawiennictwem św. Jana Pawła II, więc Bóg pod naporem modlitwy i wiary tłumu zlitował się i na świat przyszła po wielkich zmaganiach Maria Gloria. Cud.
Książka ta jest świadectwem niewytłumaczalnego cudu. Kiedy już medycyna zaczyna zawodzić wtedy wkracza Pan Bóg. Mówi się, że wkracza 5 minut za późno. Ale ma to na celu właśnie doświadczenie Go! I o tym właśnie piszą rodzice Marii.
Jest to piękna i wruszająca książka, która skłania do refleksji nad sensem życia i tym życiem po drugiej stronie.