Give Me One Reason

Pokochaliście ,,MVP. The most valuable prize"? Musicie przeczytać ,,Give Me One Reason".

,,Kiedy byłam młodsza, sądziłam, że jestem motylem. A raczej chciałam nim być. [...] Pomijana, niewidzialna, wyobrażałam sobie czasem, że korzystam z kamuflażu, który zapewniały mi moje barwne skrzydła. Skrzydła, które chroniły mnie przed złem, bo przecież dzięki nim mogłam odfrunąć. Uciec".

Choć Sara i Adrien znają się od zawsze, tak naprawdę nic o sobie nie wiedzą. Przez lata mieszkali naprzeciwko siebie, ale ich rodziny nigdy za sobą nie przepadały. Teraz, studiując na jednej uczelni, mijają się bez słowa.

Gdy pewnej burzowej nocy Sara staje w drzwiach pokoju Adriena, chłopak wie, że musi jej pomóc. Dziewczyna opowiada mu o rozwodzie rodziców i o tym, że czuje się winna rozstania. Ma jednak pomysł, w jaki sposób może uratować ich związek. Planuje przejechać brytyjskie wybrzeże i uwiecznić na obrazach miejsca ważne dla historii rozpadającej się rodziny. Wierzy, że wspomnienia na nowo ożywią miłość jej rodziców. Poruszony tą opowieścią Adrien proponuje, że będzie jej towarzyszył.

Czy wspólna podróż na pewno jest dobrym pomysłem? I co zrobią, gdy będą musieli się pożegnać?

Informacje dodatkowe o Give Me One Reason:

Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2025-01-29
Kategoria: Inne

Tagi: Proza (w tym literatura faktu) dla dzieci i młodzieży Dzieci od ok. 14 lat

Kup książkę Give Me One Reason

MVP The Most Valuable Prize
Ola Rochowiak0
Okładka ksiązki - MVP The Most Valuable Prize

To miał być tylko chwilowy układ. Troy jest kapitanem Błyskawic - licealnej drużyny koszykówki i najpopularniejszym chłopakiem w szkole. Mia ma ścisły...

Kobiety naukowców
Aleksandra Glapa-Nowak