Gimnastyka umysłu. Jak ćwiczyć inteligencję i pamięć, aby lepiej nam służyły

Każdemu z nas zdarzają się od czasu do czasu kłopoty z pamięcią: denerwujące, nierzadko niepokojące, a jednocześnie tak łatwe do uniknięcia. - Jak? Oczywiście dzięki tej książce. Jest to prawdziwy poradnik zdrowia umysłowego proponuje rozwiązania skuteczne, proste do wprowadzenia w życie, dostępne dla wszystkich. Metoda opracowana przez Monique Le Poncin opiera się na praktycznych ćwiczeniach z pogranicza zabawy, dostosowanych do różnych codziennych sytuacji. Ich efekty są zaskakujące, a widać je już po kilku dniach!

Informacje dodatkowe o Gimnastyka umysłu. Jak ćwiczyć inteligencję i pamięć, aby lepiej nam służyły:

Wydawnictwo: Klub Dla Ciebie
Data wydania: b.d
Kategoria: Inne
ISBN: 978-83-7404-597-1

Kup książkę Gimnastyka umysłu. Jak ćwiczyć inteligencję i pamięć, aby lepiej nam służyły

Gimnastyka umysłu. Jak ćwiczyć inteligencję i pamięć, aby lepiej nam służyły - opinie o książce

Avatar użytkownika - nunachopin
nunachopin
Przeczytane:2015-08-06, Ocena: 4, Przeczytałam, 52 książki 2015, Neurobiologia itp.,
Podstawą metody jest zasada, że nieużywane części mózgu zamierają, używane -- rozwijają się. Również w późnym wieku można wspomóc swoją pamięć. Książka przedstawia dość obszerne informacje na temat pracy i rozwoju mózgu oraz zestawy ćwiczeń i testy sprawności mózgu.
Kalendarz adwentowy
Marta Jednachowska; Jolanta Kosowska