GHOST RECON

Superkomandosi, supermisje i superakcja w powieści na podstawie bestsellerowej gry według pomysłu mistrza thrillera militarnego. Siły specjalne USA to najlepsi żołnierze, wyszkoleni do wykonania najtrudniejszych zadań za linią wroga. Lecz wśród nich jest tajny oddział przeznaczony do zadań wyjątkowych – elitarny Ghost Recon. Podczas misji w Chinach kapitan Scott Mitchell i jego komandosi muszą wyeliminować przywódców potężnej organizacji, której zrealizowane plany mogą oznaczać trzecią wojnę światową. Najlepszy trening nie przygotował Scotta do tego, z czym przyjdzie mu się zmierzyć, kiedy stanie oko w oko z dawnym wrogiem. Bo w tej operacji każdy ma własne rachunki do wyrównania... Tom Clancy to największy autor military i political thrillers. Jego światowe bestsellery numer 1 ( Polowanie na „Czerwony Październik”, Stan zagrożenia, Czerwony królik, Kardynał z Kremla, Czas patriotów, Zęby tygrysa) w większości przeniesiono na ekran jako filmowe hity. Seria Centrum Szybkiego Reagowania została sprzedana na świecie w 20 milionach egzemplarzy. Tom Clancy stworzył także powieści napisane na podstawie popularnych gier według jego pomysłu (cykl Splinter Cell oraz powieść Endwar).

Informacje dodatkowe o GHOST RECON:

Wydawnictwo: Amber