Gaslighting Psychologiczne morderstwo

Jak rozpoznać ukryte manipulacje i ich efekty

oraz uwolnić się od narcystycznej przemocy

Przemoc to nie tylko fizyczne znęcanie, ale również słowa, krzyki, groźby i obelgi. Przemoc to także zaniedbywanie, okłamywanie i manipulacja. Długotrwała ekspozycja na taką przemoc może doprowadzić do całkowitego wymazania tożsamości ofiary - co jest porównywalne do psychologicznego morderstwa.

Jeśli:

Jesteś poniżana przez osobę, którą kochasz;

Twój związek niszczy Twoje poczucie tożsamości i własnej wartości, ale nie potrafisz odejść;

Nie poznajesz siebie i masz wrażenie, że tracisz jakąkolwiek więź ze światem i innymi ludźmi;

Czujesz się załamany i przytłoczona, a Twoja miłość nie jest odwzajemniona tak, jak na to zasługujesz

Być może to w pracy, lub w domu rodzinnym jest ktoś, kto niszczy Cię w białych rękawiczkach i pozbawia chęci do życia;

Jesteś lojalna wobec osoby, która Cię zdradza i okłamuje, a mimo to zawsze czujesz się wszystkiemu winna;

Chciałabyś odejść, ale jesteś wyniszczona manipulacjami i nie wiesz, od czego zacząć;

Zmagasz się z traumą, lub innymi emocjonalnymi skutkami przemocy;

Ciągle słyszysz, że jeśli jest tak źle to dlaczego nie odchodzisz,

to trafiłaś na właściwą stronę.

To normalne, że czujesz się, jakbyś traciła zmysły, jeśli masz do czynienia z narcyzem.

Ten ebook został napisany właśnie dla Ciebie.

Narcyz często wpada w szał bez powodu i sprawia, że się boisz i czujesz się winna tym wybuchom. Ma sprawdzone taktyki, abyś uwierzyła, że jego zachowanie jest wyłącznie Twoją winą. Ale jest wyjście: zrozumienie, na czym polega przemoc emocjonalna i co tak naprawdę się dzieje w Twoim związku.

Efekty gaslightingu nie są powszechnie znane i rozpoznawane, dla niektórych to "tylko gorszy czas", lub "problemy w małżeństwie". Tymczasem dłuższy związek z narcyzem może mieć długotrwałe i katastrofalne skutki dla zdrowia psychicznego ofiary.

Ten ebook, napisany na podstawie osobistych doświadczeń autorki oraz wiedzy i badań z bardzo bogatej bibliografii, zagłębia się w złożoną dynamikę relacji z manipulatorem i jest doskonałym źródłem informacji dla każdego, kto chce się wyrwać z tego toksycznego cyklu i odzyskać poczucie własnej wartości.

Oto tylko niewielka część tego, co odkryjesz w środku:

✓ Poznasz definicję gaslightingu

✓ Zrozumiesz, czym jest przemoc emocjonalna w różnych relacjach - w związku, rodzinie, pracy a nawet w polityce

✓ Różne rodzaje przemocy, które mogą wystąpić w związku z narcyzem i ich wpływ na ofiarę.

✓ Nauczysz się rozpoznawać oznaki przemocy i stosowane przez manipulatora taktyki manipulacji.

✓ Poznasz podstawowy słownik gaslajtera

✓ Dowiesz się, czym jest ekstremalny gasligting w związku i polityce

✓ Zrozumiesz wpływ przemocy i manipulacji na ofiarę

✓ Poznasz mechanizmy radzenia sobie - zdrowe i niezdrowe

✓ Dowiesz się, jak rozpoznać symptomy cPTSD

✓ Poznasz 11 najważniejszych sygnałów, że jesteś gaslajtowana

✓ Dowiesz się, jakie są 3 główne obszary podatności na prowokacje emocjonalne

✓ Poznasz najważniejsze etapy gaslightingu i ich sygnały

- Dowiesz się, jak możesz sobie radzić z gaslighterem

- Mechanizmy samopomocy: Dowiesz się, jak radzić sobie ze skutkami cPTSD i gaslightingu,.

- Oparte na badania i dowodach opcje leczenia cPTSD i gaslightingu: Poznasz różne rodzaje dostępnych terapii oraz techniki samopomocy.

- Identyfikowanie i unikanie wyzwalaczy: Dowiesz się, jak zidentyfikować obszar podatności i unikać wyzwalaczy, które mogą prowadzić do ponownej traumy i zaostrzenia objawów cPTSD.

- Dowiesz się, jak wyznaczać swoje granice i przestać się obwiniać

Informacje dodatkowe o Gaslighting Psychologiczne morderstwo:

Wydawnictwo: e-bookowo.pl