Marco wyrusza na ratunek porwanej Constance. Musi zmierzyć się z dawnymi kompanami, a spotkanie po latach budzi zagłuszane wspomnienia… Czystki. Dramatyczne rozstania. Koła, które zatacza życie. Przed Wami siódmy tom.
Data wydania: 2017-02-24
Kategoria: Komiksy
Tytuł oryginału: ギャングスタ 7
Język oryginału: japoński
Tłumaczenie: Anna Karpiuk
W życiu bym nie pomyślała, że 'Rick odwróci się od całego dorobku, odrąbie głowę Milesa i po prostu pójdzie pertraktować z tym dupkowatym Uranosem. Chociaż podejrzewam w tym jakąś podpuchę, może wewnętrzna infiltracja. Cóż, na razie muszę poczekać.
Ba, Monroe okazał się być jeszcze gorszy niż ten stary cap, przynajmniej dziadek nie krył swojej nienawiści do Zmiechów. Jakoś nie podchodzi mi ta postać, pal go licho, niech se zdechnie, a co.
Przeczytane:2020-09-07, Ocena: 4, Przeczytałem,
W KRĘGU PRZEMOCY
A local boy kicked me in the butt last week
I just smiled at him and I turned the other cheek
I really don't care, in fact I wish him well
'Cause I'll be laughing my head off when he's burning in Hell
(…)
So don't be vain and don't be whiny
Or else, my brother, I might have to get medieval on your heinie
- "Weird" Al Yankovic
Dziś wracam do brutalnego i ponurego świata „Gangsty, wraz z recenzją czterech kolejnych – i na razie ostatnich wydanych na polskim rynku – tomików. Pierwsze części były znakomitą rozrywką, która z tomu na tom stawała się coraz lepsza, tak pod względem fabuły, jak i rysunków i nie inaczej jest tym razem. Kto lubi mocne, sensacyjne opowieści, a jednocześnie ma sentyment do shounenowych schematów, będzie bardzo, bardzo zadowolony i tylko pozostanie mu po wszystkim solidna ilość czytelniczego niedosytu.
Gangsterskie porachunki trwają. Masowe mordy sprawiają, że ulice spływają krwią, a trup ściele się gęsto. Gildia Paulklee staje się celem nieprzerwanych ataków, walka trwa, ale czym się ona zakończy? I co jeszcze czeka naszych bohaterów?