Gang Swojaków. O tym, że pomoc ma moc

"Gang Swojaków. O tym, że pomoc ma moc" to najnowsza książka Renaty Piątkowskiej, która opowiada o przygodach Gangu Swojaków, który ma misję pomocy zwierzętom, zwłaszcza tym, które są pod ochroną. To radosna i lekka opowieść dla najmłodszych z ekologicznym przesłaniem w tle.

Informacje dodatkowe o Gang Swojaków. O tym, że pomoc ma moc:

Data wydania: 2021-08-26
Kategoria wiekowa: 3-5 lat
Ilustracje:Wojciech Stachura

Tagi: bóg

Kup książkę Gang Swojaków. O tym, że pomoc ma moc

Gang Swojaków. O tym, że pomoc ma moc - opinie o książce

Daję takie 4,5 kolejna z serii książka z Biedronki. Tym razem bohaterami są zwierzęta mieszkające w Polsce. Ładne ilustracje, dobrze się czyta.

Mamy każdą książkę która wychodzi w ramach akcji pluszakowej w Biedronce. Zawsze chętnie kupujemy książki bo książek nigdy za wiele.

Córka uwielbia czytanie tak więc poznaliśmy losy Swojaków z Ekozakątka i świetnie się przy tym bawiliśmy. Z tej książki dzieci mogą się dowiedzieć czegoś nie wolno robić i jak należy dbać o naszą planetę czyli o nasze wspólne dobro.

Córka podczas czytania sama zwracała uwagę że niewolno postępować w ten sposób i zna zasady ekologii co bardzo mnie cieszy. Jest to książka z przesłaniem dla dzieci że to od nas zależy na jakim świecie będziemy żyć w przyszłości

Avatar użytkownika - nataliastragowska
nataliastragowska
Przeczytane:2021-09-13, Ocena: 4, Przeczytałam,

Tym razem recenzja kolejnej książki dla dzieci. Tym razem autorka zabiera nas w podróż w pobliże morza, gdzie mieszka morświn i meduza. Dodatkowo poznajemy też żółwia, raka, wiewiórkę, żubra, jeża, sowę, wilka, rysia, bociana, żabę a nawet pajączka czy muchę. ;)Wiele zwierzątek, które trzymają się razem i przyjaźnią się ze sobą wzajemnie. Zawsze chętne do wzajemnej pomocy i wsparcia. Zwierzaczki pokazują nam, jak ważna jest przyjaźń oraz wsparcie i wzajemna pomoc. Nawet zwykłe przytulenie jak ukazuje jeden z rozdziałów, może poprawić podły nastrój i wywołać uśmiech na twarzy. ;) książeczka pokazuje też, jak ważna jest rozmowa. Aby nie skreślać nikogo po wyglądzie bo można się pomylić. Jak się okazuje, nie taki diabeł straszny jak go malują ;) kolejna bajeczka z morałem i przesłaniem. Przepiękne ilustracje i nie za długie rozdziały sprawiają, że lekturę czyta się szybko i przyjemnie. ;) mam jednak pewien niedosyt co do tej książeczki, bo chyba spodziewałam się jednak troszkę czegoś innego. ;( Z tymi podróżami też tak chyba nie do końca. :/ Jednak myślę, że mogę polecić tę publikację dla waszych pociech ;) ja przyznaję ???????/10 ;)

Eko Słodziaki, czyli jak zadbać o leśną polanę
Renata Piątkowska0
Okładka ksiązki - Eko Słodziaki, czyli jak zadbać o leśną polanę

"Eko Słodziaki – czyli jak zadbać o leśną polanę" to najnowsza propozycja kolejnej części książek o Gangu Słodziaków....

Przygoda ma kolor niebieski
Renata Piątkowska 0
Okładka ksiązki - Przygoda ma kolor niebieski

Wakacje zaczynają się dla Tibora nietypowo. W nocy pogotowie zabrało do szpitala babcię, która jest jego jedyną opiekunką. W obawie, że znajdzie...

Kyle
T.M. Piro