Fajniaki od początku miały prostą misję: pomagać innym. Dotyczyła ona i ekologii, i polskiej gospodarki, a teraz, przed zbliżającymi się świętami Bożego Narodzenia, Gang pomaga dzieciom z potrzebujących rodzin. Choć tak naprawdę darczyńcami będą wszyscy klienci, którzy kupią książkę „Zimowa przygoda”.
Wydawnictwo: Zielona Sowa
Data wydania: 2020-12-18
Ilustracje:Małgorzata Detner
Treść eko, ale... Akcja rozpoczyna się z końcem jesieni. Wszyscy przygotowują się do zimy, do świąt. Fajniaki uczą dzieci ekologicznego podejścia do świąt, dbania o zwierzęta zimą oraz szykują stroje na bale przebierańców. Wszystko pięknie, tylko książka trochę za późno wydana w stosunku do treści.
Kolejna cześć przygód Gangu Fajniaków które pokochała moja córka. Gdy tylko ukazała się kolejna cześć od razu kupiłyśmy. Przeczytałam ją w okresie świątecznym gdyż opowiada ona o okresie zimowym. Jak zawsze świetnie się przy niej bawiliśmy ale także uczyliśmy. Warto czytać tę książki gdyz dziecko moze się uczyć ważnych rzeczy jak ekologia
Tadek Odpadek to pełna emocji przygodowa książka dla dzieci, która nie tylko zabierze młodych czytelników w niezwykłą podróż do niezwykłego miasteczka...
Lubisz zgadywanki i wierszyki? Sięgnij po Wielką księgę zagadek! Znajdziesz tu mnóstwo wierszowanych zagadek pełnych ciekawostek i humoru! Idealna...
Przeczytane:2021-12-16, Ocena: 4, Przeczytałam, Wyzwanie - wybrana przez siebie liczba książek w 2021 roku,
Wątki w tej książce niby są spójne i mówią o nadejściu zimy, jednak strona za stroną ma się wrażenie, że jest przeskok mysli i trochę pomieszanie wątków.