Wiedza i świadomość moja Jestem pisarzem nieszczęśliwym, a chcę przyjazną spotkać dłoń, więc o to proszę - nie dziwcie się, że w tym, co piszę - coś zawsze jest i o myśleniu, i o entropii gazów, no a w domyśle jest także koń... ...Myślę i myślę, i jeszcze dodam, że to myślenie może i tłem jest, ale jest ciągłe - całodobowe, a jego wynik - nagłe olśnienie, to jest chwilowe, a więc punktowe - i kończę na tym, by nie rozmyślać, czy ono również nie jest kwantowe? Andrzej Tomczyński urodził się w 1951 r. w Końskich. Ukończył tamtejszą szkołę podstawową nr 2 i liceum ogólnokształcące (wtedy jedyne). W latach 1969-1975 studiował na Wydziale Mechanicznym Politechniki Łódzkiej i uzyskał tytuł magistra inżyniera w zakresie mechaniki - maszyny i urządzenia energetyczne - cieplne maszyny przepływowe. Uczestniczył w wykładach i był egzaminowany przez profesora Władysława Rudolfa Gundlacha, który studiował w ETH (Politechnice Federalnej) w Zurychu, kierującego wówczas Instytutem CMP Politechniki Łódzkiej. Chcąc szybciej usamodzielnić się finansowo, przez zatrudnienie w przemyśle, zrezygnował z pisania pracy dyplomowej u profesora W. R. Gundlacha i zrealizował pracę dyplomową u doc. Sławomira Siennickiego w Instytucie Techniki Cieplnej w Łodzi pt. "Projekt stacji prób i badań kotłów, produkowanych w Fabryce Kotłów w Sędziszowie k. Krakowa".

Informacje dodatkowe o Funkcje entropowe powietrza w MSExcelu mające odniesienie do równania stanu gazu Berthelota B2:

Wydawnictwo: Poligraf
Data wydania: 2025-01-30
Kategoria: Popularnonaukowe

Tagi: fizyka

Kup książkę Funkcje entropowe powietrza w MSExcelu mające odniesienie do równania stanu gazu Berthelota B2

Andrzej Tomczyński0
Okładka ksiązki - Od teorii równań stanu gazu rzeczywistego do praktyki ich stosowania. Od teorii równań stanu gazu rzeczywistego do praktyki ich stosowania

Na okładce przedstawiono rysunek składający się z sześciu oddzielnych obrazków, które ukazują potencjalne etapy awansowania myślenia ludzkiego, nazwane...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk