Frameworki JavaScript. Projektowanie interaktywnych i dynamicznych stron WWW

Komponuj zjawiskowe animacje w JavaScripcie!

Najlepsze "ściągawki" dla JavaScriptu, czyli wszystko o frameworkach, bibliotekach i platformach programistycznych Zastosowanie gotowych fragmentów kodu - kontrolek, przycisków, galerii fotografii i formularzy kontaktowych Sposoby tworzenia animacji i efektów specjalnych

Stworzenie od zera kodu zaawansowanej aplikacji czy strony WWW jest dziś praktycznie niemożliwe - nie mówiąc już o tym, że niepotrzebne i zdecydowanie zbyt czasochłonne. Znacznie lepiej jest skorzystać z fragmentów gotowego kodu o określonym działaniu. W erze dominacji animowanych, interaktywnych i dynamicznych witryn internetowych oraz wymagających użytkowników warto poszerzać swoją wiedzę na temat animacji i efektów możliwych do uzyskania dzięki różnym frameworkom, bibliotekom i platformom programistycznym.

W tej książce znajdziesz mnóstwo cennych wiadomości o wykorzystaniu najlepszych, najbardziej innowacyjnych źródeł gotowego kodu dla JavaScriptu. Składa się ona z sześciu rozdziałów - każdy z nich traktuje o wykorzystaniu jednego z tych źródeł w zakresie: transformacji 2D i 3D elementów HTML, sortowania, przeciągania lub przemieszczania elementów HTML wzdłuż osi lub po ścieżce (krzywej) ruchu, a także symulowania ruchu jednostajnego lub zmiennego. Oprócz tego opisano tu sterowanie procesem odtwarzania animacji poprzez kontrolowanie czasu jej trwania i manipulowanie kolejnością wykonywania poszczególnych sekwencji. Jeśli chcesz tworzyć piękne animacje, zacznij czytać już dziś!

Projektuj animacje i wizualne efekty specjalne z bibliotekami:

CreateJS Dojo Toolkit Script.aculo.us Web 2.0 MooTools GreenSock Animation Platform JavaScript Yahoo! User Interface (YUI)

Zostań mistrzem interaktywnych stron WWW!

Informacje dodatkowe o Frameworki JavaScript. Projektowanie interaktywnych i dynamicznych stron WWW:

Wydawnictwo: Helion
Data wydania: 2014-08-26
Kategoria: Poradniki

Kup książkę Frameworki JavaScript. Projektowanie interaktywnych i dynamicznych stron WWW

Frameworki JavaScript. Projektowanie interaktywnych i dynamicznych stron WWW - opinie o książce

jQuery. Tworzenie animowanych witryn internetowych
Wojciech Majkowski0
Okładka ksiązki - jQuery. Tworzenie animowanych witryn internetowych

Animuj i przyciągaj - z jQuery na pewno się uda! Biblioteka jQuery już sześć lat temu szturmem zdobyła rynek frameworków ułatwiających życie projektantom...