Fotografia kulinarna. Od zdjęcia do arcydzieła

Ocena: 5 (1 głosów)
"Uwiecznij swoje osiągnięcia kulinarne!

Gdy otworzysz jakąkolwiek książkę kucharską, natkniesz się na atrakcyjne zdjęcia gotowych posiłków. Z pewnością ich autorzy muszą mieć silną wolę, skoro nie pałaszują fotografowanego przedmiotu, zanim nie skończą sesji. Ale silna wola nie wystarczy, żeby zrobić dobre zdjęcie. Co jeszcze jest potrzebne do osiągnięcia rewelacyjnego efektu?

W tej książce znajdziesz bogate menu najlepszych porad, dzięki którym osiągniesz swój cel. Wybierzesz odpowiedni sprzęt, oświetlenie oraz rekwizyty. Ponadto zapoznasz się z możliwościami programu Adobe Photoshop w zakresie obróbki zdjęć oraz technikami maskowania niedoskonałości przygotowanych posiłków. Ta książka jest idealną pozycją dla Ciebie, niezależnie od tego, czy potrzebujesz zdjęć do swojego bloga kulinarnego, czy też chcesz pochwalić się własnymi osiągnięciami przed znajomymi na Facebooku. Jedno jest pewne - jeśli zastosujesz się do porad z tej książki, Twoje zdjęcia sprawią, że wszystkim przyjaciołom ślinka pocieknie wprost na klawiaturę!

Wszystko, co musisz wiedzieć na temat fotografowania żywności: Wybierz odpowiedni sprzęt Oświetl odpowiednio fotografowany posiłek Stylizuj przygotowane potrawy Korzystaj z rekwizytów Ulepsz zdjęcia w Photoshopie Pamiętaj o jednej zasadzie - najpierw zdjęcia, potem uczta!"

Informacje dodatkowe o Fotografia kulinarna. Od zdjęcia do arcydzieła:

Wydawnictwo: Helion
Data wydania: 2012-07-30
Kategoria: Fotografia
ISBN: 978-83-246-3859-8
Liczba stron: 288

więcej

Kup książkę Fotografia kulinarna. Od zdjęcia do arcydzieła

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Fotografia kulinarna. Od zdjęcia do arcydzieła - opinie o książce

Avatar użytkownika - kalola
kalola
Przeczytane:2013-09-11, Ocena: 5, Przeczytałam, Mam,
Bardzo dobry podręcznik dla początkującego fotografa. Autorka, w prosty sposób tłumaczy takie pojęcia jak - przysłona, czas naświetlania, oświetlenie , podstawowe narzędzie fotografa (blenda, lampa błyskowa, statyw). Opisuje krok po kroku, jak edytować i poprawiać swoje zdjęcia, jakie triki stosować aby potrawy, które fotografujemy były apetyczne i kusiły obrazem.
Link do opinii
Recenzje miesiąca
Kalendarz adwentowy
Marta Jednachowska; Jolanta Kosowska
 Kalendarz adwentowy
Grzechy Południa
Agata Suchocka ;
Grzechy Południa
Stasiek, jeszcze chwilkę
Małgorzata Zielaskiewicz
Stasiek, jeszcze chwilkę
Biedna Mała C.
Elżbieta Juszczak
Biedna Mała C.
Sues Dei
Jakub Ćwiek ;
Sues Dei
Rodzinne bezdroża
Monika Chodorowska
Rodzinne bezdroża
Zagubiony w mroku
Urszula Gajdowska ;
Zagubiony w mroku
Jeszcze nie wszystko stracone
Paulina Wiśniewska ;
Jeszcze nie wszystko stracone
Zmiana klimatu
Karina Kozikowska-Ulmanen
Zmiana klimatu
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy