Forex w praktyce. Vademecum inwestora walutowego. Wydanie II rozszerzone

Sposób na inwestowanie

Analiza techniczna i fundamentalna Warsztat inwestora - czytanie wykresów, dane makro, strategie inwestycyjne Charakterystyka inwestora emocjonalnego Wybór brokera i współpraca z nim Instrumenty rynków walutowych - wprowadzenie, wycena, pojęcie dźwigni Poziomy obrony i realizacji zysku Aktualizacja pod kątem wydarzeń na rynku kapitałowym w latach 2008 - 2009

Książka "Forex w praktyce. Vademecum inwestora walutowego" powinna być dostępna w każdym domu maklerskim i na biurkach początkujących inwestorów. Jest napisana przystępnie, z punktu widzenia polskich realiów i naszej mentalności. Będzie dla Ciebie doskonałym punktem wyjścia i buforem bezpieczeństwa podczas dalszych przygód na rynku walutowym.

FOREX jest nietypowym rynkiem - otwartym 24 godziny na dobę przez 7 dni w tygodniu, bardzo płynnym, o obrotach nieporównywalnie większych niż na innych giełdach papierów wartościowych. Oferuje Ci możliwość osiągnięcia nawet 100% zysku z transakcji trwającej niespełna kilka godzin. Ale uważaj - będzie też próbował zwodzić Cię na wszelkie sposoby. Jeśli się na to nie przygotujesz, Twoja psychika może podsunąć Ci złe sygnały, popchnąć w stronę kupna wtedy, kiedy powinieneś sprzedawać... i na odwrót. Inwestowanie to ciężka praca i walka z nerwami. Jednak fortuna nagradza odważnych, a zwłaszcza tych, którzy są najlepiej przygotowani!

Dowiedz się, czym jest i jakimi zasadami rządzi się FOREX. Zdobądź niezbędne informacje z zakresu analizy fundamentalnej i technicznej, które pozwolą Ci zostawić w tyle innych inwestorów. Naucz się zarządzać ryzykiem. Opanuj nerwy i nie daj się ponieść emocjom!

Informacje dodatkowe o Forex w praktyce. Vademecum inwestora walutowego. Wydanie II rozszerzone:

Wydawnictwo: Onepress
Data wydania: 2011-05-28
Kategoria: Poradniki

Kup książkę Forex w praktyce. Vademecum inwestora walutowego. Wydanie II rozszerzone

Forex w praktyce. Vademecum inwestora walutowego. Wydanie II rozszerzone - opinie o książce

Analiza techniczna w praktyce. ErgoTrader, czyli zero psychologii
Krzysztof Kochan0
Okładka ksiązki - Analiza techniczna w praktyce. ErgoTrader, czyli zero psychologii

Analiza techniczna na miarę XXI wieku Obraz rynku inwestycji XXI wieku wygląda na bardzo skomplikowany - szczególnie jeśli porównać go...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;