Flora szuka skarbów

Deszcz? Wiadomo, dzieci się nudzą na potęgę. Na szczęście jest mama, która proponuje fascynującą wyprawę na poszukiwanie skarbów. I wcale nie trzeba wychodzić na dwór!

Flora, Kacper i ich tata będą musieli rozwikłać niejedeną zagadkę, odszukać ukryte wskazówki, przetrząsnąć dom od strychu po piwnicę. Przy okazji też pomogą mamie w tym i owym.

I jeśli wszystko dobrze pójdzie odkryją prawdziwy skarb! Jaki? Sami się przekonajcie!

Ta książka to kopalnia pomysłów, jak pokonać nudę. Ale uwaga: w tę szaloną podróż musicie wyruszyć razem z Florą - bo was też czeka niejedno wyzwanie.

Informacje dodatkowe o Flora szuka skarbów:

Wydawnictwo: Dwukropek
Data wydania: 2024-04-24

Tagi: Dzieci od ok. 3 lat

Kup książkę Flora szuka skarbów

Flora szuka skarbów - opinie o książce

Avatar użytkownika - katee87
katee87
Przeczytane:2024-04-30, Ocena: 6, Przeczytałem,

Czy nudny, deszczowy dzień musi być synonimem monotonii i bezczynności? Nie, kiedy w grę wchodzi ekscytująca zabawa w poszukiwanie skarbów skrytych w zapimnianych zakamarkach domu! To właśnie ta nietuzinkowa propozycja literacka autorstwa Gabrieli Rzepeckiej-Weiss staje się kluczem do odkrycia przepełnionego emocjami świata pełnego zagadek i nieoczekiwanych zwrotów akcji.

W "Flora szuka skarbów" nie ma miejsca na nudę! Każda strona kryje w sobie nową przygodę oraz nową zagadkę do rozwiązania. Zręczne połączenie elementów detektywistycznych z humorem sprawiają, że czytelnik wpada w wir emocji i śmiechu, towarzysząc Florze i jej rodzinie w ekscytującej wyprawie przez zwykłe, pomieszczenia w domu.

Podążając za wskazówkami pozostawionymi przez mamę dziewczynki, maluchy mają okazję aktywnie uczestniczyć w fabule, wykazując się pomysłowością i kreatywnością. To interaktywna przygoda, która angażuje na wielu płaszczyznach.

Ilustracje autorstwa Macieja Szymanowicza dopełniają tę niezwykłą opowieść, dodając jej uroku i głębi. Kolorowe, pełne detali obrazy przenoszą czytelnika w niezwykły świat Flory, przepełniony humorem oraz dobrą zabawą.

Szukacie nietuzinkowych sposobów na spędzanie czasu w domowym zaciszu? A może zastanawiacie się w jaki sposób zachęcić dzieci do wykonywania obowiązków domowych? "Flora szuka skarbów" sprawdzi się idealnie! Lektura tej książki zapewni godziny wspaniałej zabawy, równocześnie skłaniając do refleksji nad wartością wspólnie spędzanego czasu w rodzinie oraz kreatywnymi sposobami na przezwyciężanie monotonii. To pozycja, która na pewno przypadnie do gustu zarówno młodszym czytelnikom, jak i ich opiekunom.

Gdy Pola się zgubi
Gabriela Rzepecka-Weiss0
Okładka ksiązki - Gdy Pola się zgubi

Pola doskonale zna wszystkie sześć ZASAD DLA ZAGUBIALSKICH: 1. Nie szukam. Czekam; 2. Nie mogę wchodzić autom w drogę; 3. Do pomocy gotowe służby mundurowe;...

Szalona gra w rób to, co ja!
Gabriela Rzepecka-Weiss0
Okładka ksiązki - Szalona gra w rób to, co ja!

Franek i Felek to dwa bardzo wesołe urwisy. Franek ma nieprawdopodobnie zabawne pomysły, a Felek zawsze chętnie dołącza się do zabawy, bo lubi robić to...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk