Fjolntale to zbiór dziewięciu tekstów poprzedzających wydarzenia z „Utary”. Zebrane tu historie przybliżają postaci, które napotkacie później na kartach pierwszego (oraz kolejnych!) tomu Fjolnmary. Poprzez wybrane opowieści chciałabym przybliżyć Wam sylwetki głównych bohaterów, ich charaktery i motywacje – tak, by w „Utarze” byli to już Wasi znajomi, a nie postaci zupełnie obce.
Data wydania: 2022 (data przybliżona)
ISBN: b.d
Fantastyka to nie jest moja ulubiona dziedzina literatury, mimo to od czasu do czasu sięgam po powieści tego gatunku. W tym przypadku zachęciła mnie okładka i ciekawie zapowiadające się opowiadania, dlatego z zainteresowaniem sięgnąłem po tę książkę.
Niestety, bardzo się z nią męczyłem. Dobrnąłem do końca, jednak przedstawione historie zdecydowanie do mnie nie przemówiły...więc po kontynuację nie sięgnę.
Przeczytane:2023-09-27, Ocena: 4, Przeczytałam, 52 książki 2023, Fantastyka, Mam,
Zbiór opowiadań że świata Fjolnmary. Każde opowiadanie dotyczy innego bohatera, których znamy z głównej serii. Jedne opowiadania bardzo mnie wciągnęły, inne były nudnawe. Czuć, że dla nastoletniego czytelnika.