Zróżnicowany stopień trudności zadań pozwala na pracę z uczniami o różnych umiejętnościach i możliwościach (trudniejsze zadania oznaczono gwiazdką). Zbiór ma przejrzysty i powtarzalny układ. Rozdziały zaczynają się wprowadzeniem, które porządkuje, a niekiedy także uzupełnia wiedzę zdobytą na lekcji. Zamiarem autora jest umożliwienie uczniom samodzielnego korzystania ze zbioru. Właśnie dlatego po każdym rozdziale zamieszczono rozwiązania, często uzupełnione komentarzem graficznym. Na końcu zbioru znajdują się tablice, w których zestawiono dane potrzebne do rozwiązywania niektórych zadań. Obok zadań rachunkowych w zbiorze zamieszczono zadania problemowe, często o charakterze ciekawostek. Odpowiedzi na nie z pewnością poszerzą wiedzę ucznia i rozbudzą jego zainteresowanie przedmiotem.

Informacje dodatkowe o Fizyka i astronomia 3 Zbiór zadań dla liceum ogólnokształcącego Zakres rozszerzony:

Wydawnictwo: Operon
Data wydania: b.d
Kategoria: Edukacyjne

Kup książkę Fizyka i astronomia 3 Zbiór zadań dla liceum ogólnokształcącego Zakres rozszerzony

Fizyka i astronomia 3 Zbiór zadań dla liceum ogólnokształcącego Zakres rozszerzony - opinie o książce

Fizyka i astronomia 1 Zeszyt ćwiczeń dla ucznia Zakres rozszerzony
Falandysz Lech0
Okładka ksiązki - Fizyka i astronomia 1 Zeszyt ćwiczeń dla ucznia Zakres rozszerzony

Zeszyt ćwiczeń dla uczniów liceum ogólnokształcącego, zakres rozszerzony. Podział materiału jest zgodny z porządkiem przyjętym w podręcznikach Wydawnictwa...

Falandysz Lech0
Okładka ksiązki - Fizyka i astronomia 1 Zakres podstawowy. Zeszyt ćwiczeń dla ucznia liceum ogólnokształcącego, liceum profilowanego i technikum.

Autorami poszczególnych elementów pakietu edukacyjnego do fizyki i astronomii w szkole ponadgimnazjalnej są doświadczeni nauczyciele, metodycy oraz...