Jak pani Anna stwierdziła we wstępie, to nie Filozofia smaku, lecz Filozofia emocji, miała być trzecią po Filozofii życia i Filozofii zdrowia, książką o kuchni według pięciu przemian. Filozofia emocji ciągle jest w planach, teraz jednak mamy przyjemność przedstawić Wam książkę kucharską z przemyśleniami autorki. Jeśli chcesz więc (...) żyć do końca życia i być młodym do starości, sięgnij koniecznie po przepisy Anny Ciesielskiej na zupy, dania mięsne i mięsno-warzywne, pomysły na grilla, sałatki, przekąski i wiele innych.
"Kochani, macie przed sobą kolejny tom moich rozważań nad Pięcioma Przemianami. W Filozofii zdrowia tłumaczę zasady Porządku, w Filozofii życia wyjaśniam przyczyny chorób. W Filozofii smaku skupiam się z kolei na sztuce zrównoważonego gotowania.
Czego nam potrzeba? Talerza gorącej zupy ze szczyptą miłości. Bo gotując dajecie ciepło, czułość i troskę. Próbujcie, smakujcie, bawcie się przepisami!
Przydadzą się zarówno starym wyjadaczom, jak i zupełnym świeżynkom.
A więc, jeśli kochasz, gotuj!"
Informacje dodatkowe o Filozofia smaku. Nowe przepisy ze szczyptą refleksji:
Wydawnictwo: inne
Data wydania: 2011-11-15
Kategoria: Poradniki
ISBN:
9788390961422
Liczba stron: 320
Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Przeczytane:2015-02-17, Ocena: 5, Przeczytałam,