Numer jeden brytyjskich list bestsellerów
Zalecenia uwzględniające właściwe pokarmy i zioła, a także proste porady przeciwdziałające ponad stu powszechnym schorzeniom. Na podstawie doświadczeń zebranych podczas 15 lat pracy z pacjentami w ramach prywatnej praktyki Gillian McKeith wyczerpująco tłumaczy, w jaki sposób jedzenie wpływa na stan naszego zdrowia, jakie są podstawy zdrowej diety i co najlepiej spożywać w różnych stadiach życia. Ta książka to znakomity podarunek dla każdego.
Zbyt wielu ludzi jest uzależnionych od cukru, kofeiny, alkoholu i sztucznych dodatków. To naprawdę paradoks, że zdrowe jedzenie, w naturalnej postaci, wydaje się czymś tak niewygodnym. Napisałam tę książkę, żeby to wszystko zmienić. Odkryjecie tu, że zdrowe jedzenie nie wiąże się z niewygodami, że jest smaczne i że oczywiście ma moc uzdrowicielską. Mam nadzieję, że ta lektura was nie tylko uzbroi w wiedzę, ale także zainspiruje. Jeśli jest coś takiego, co zawsze chcieliście wiedzieć na temat swojego zdrowia, to teraz właśnie macie to na wyciagnięcie ręki. Korzystajcie z tej książki codziennie i podsuwajcie ją swym bliskim. Od dziś macie możliwość panować nad swoim zdrowiem, energią i całym życiem.
Gillian McKeith
Doktor Gillian McKeith, absolwentka University of Edinburgh i University of Pennsylvania, to znana specjalistka ds. żywienia. Jej program w Channel 4 legł u podstaw książkowego wydania Jesteś tym, co jesz, jednej z kilku jej książek poświęconych właściwemu odżywianiu. McKeith jest też dyrektorką renomowanej McKeith Clinic, autorką artykułów i programów radiowych. Dużo podróżuje, wygłaszając wykłady i prowadząc seminaria. Telewizyjny program McKeith, wyświetlany w Wielkiej Brytanii (w porze największej oglądalności), mogli oglądać też polscy telewidzowie. Był emitowany od 2006 roku w TVP.
Informacje dodatkowe o Encyklopedia żywienia:
Wydawnictwo: Rebis
Data wydania: b.d
Kategoria: Encyklopedie, słowniki, leksykony
ISBN:
9788375103991
Liczba stron: 456
Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Chcę przeczytać,