Encyklopedia piłkarska Fuji - Rocznik 2016 2017 2018

Nieoczekiwanie dla naszych planów, zapadła decyzja o wznowieniu mającego 25 lat tradycji – na stulecie Rzeczypospolitej, ale przy patronacie PZPN – publikacji ROCZNIKA wydawnictwa GiA. Po dwuletniej przerwie wznawiamy ROCZNIK z podtytułem TRZYLATEK NA STULECIE, bo zawiera treści trzech sezonów rozgrywek.
Za sprawą wiernych Czytelników, którzy z wielką energią żądali wznowienia kultowej pozycji środowiska piłkarskiego, postanowiliśmy spełnić oczekiwania. Pamiętamy, że kolejny ROCZNIK, który ukaże się w przyszłym roku na STULECIE polskiej federacji piłkarskiej będzie więc będzie szczególnie ważny. Tegoroczną publikacją staramy się zachować ciągłość serii, jaką zainaugurowaliśmy latem 1990.

Informacje dodatkowe o Encyklopedia piłkarska Fuji - Rocznik 2016 2017 2018:

Data wydania: 2018-11-11
Kategoria: Sport

Tagi: piłka nożna rocznik statystyczny historia piłki nożnej

Kup książkę Encyklopedia piłkarska Fuji - Rocznik 2016 2017 2018

Encyklopedia piłkarska Fuji - Rocznik 2016 2017 2018 - opinie o książce

Avatar użytkownika - djas
djas
Przeczytane:2024-09-25, Ocena: 5, Przeczytałem, Mam, 52 książki 2024,

Uwielbiam statystyki piłkarskie i mam w tym zakresie naprawdę bogatą biblioteczkę. Takich książek nie czyta się od deski do deski, ale wyrywkowo, analizując wybrane fakty i traktując, jako wiedzę encyklopedyczną. Szczególnie roczniki opowiadają historię całego roku (tu trzech lat). Można w niej znaleźć na przykład składy drużyn narodowych młodzieżowych, w których można odkryć kilku piłkarzy, którzy odnaleźli się w dorosłej piłce. O większości jednak nigdy nie słyszałem. Można przejrzeć składy poszczególnych drużyn - analizując jak potoczyły się losy niektórych zawodników. Można zerknąć i przypomnieć sobie tabele ligowe. Dla maniaka, jak ja - genialna książka.

Zły Samarytanin
Jarosław Dobrowolski ;