Ekosztuka z niby-śmieci. Proste pomysły dla małych artystów

Ta książka zaprasza dzieci, nauczycieli i rodziców do fenomenalnej zabawy ze... śmieciami! Tak, dobrze przeczytaliście. Jej kolorowe strony podpowiadają, w jaki sposób tworzyć prawdziwą ekosztukę z niby-śmieci.

Jak się przygotować do tych kreatywnych działań? To proste! Zbierajcie nieużywane papierowe kubki i talerze. Nie wyrzucajcie rolek po ręcznikach papierowych i pudełek po jajkach. A gdy już zgromadzicie swoje niby-śmieci, z pomocą prostych pomysłów zamieszczonych w tej książce, zamieńcie je m.in. w:

- pingwina z pudełka po jajkach

- dinozaura z papierowych talerzy

- żyrafę i zebrę z rolek po ręcznikach papierowych

- teatr leśny z nieużywanych pudełek!

Dzięki tej książce każdy nauczyciel (w przedszkolu i szkole) będzie rozwijał talenty plastyczne swoich uczniów, ćwiczył z podopiecznymi motorykę małą, organizował kreatywne lekcje ekologii i świetnie się bawił, tworząc z małymi artystami prawdziwe dzieła ekosztuki.

Mali artyści, do dzieła!

Informacje dodatkowe o Ekosztuka z niby-śmieci. Proste pomysły dla małych artystów:

Wydawnictwo: Jedność
Data wydania: 2024-02-19
Tytuł oryginału: Recycled Art from Recycled Rubbish

Kup książkę Ekosztuka z niby-śmieci. Proste pomysły dla małych artystów

Las wita was!. Zabawy na świeżym powietrzu i arcydzieła z darów natury
Emily Kington0
Okładka ksiązki - Las wita was!. Zabawy na świeżym powietrzu i arcydzieła z darów natury

Tę książkę kierujemy do młodych odbiorców, którzy kochają przyrodę (i do tych, którzy jeszcze jej nie doceniają) i są fanami zajęć plastycznych. Zawarte...

Emily Kington0
Okładka ksiązki - Pełne uroku 4 pory roku. 25 ekoprojektów plastycznych na wiosnę, lato, jesień i zimę!

Ta książka łączy w sobie ekologię, recykling, kreatywność i świetną zabawę! Zaprasza nas do tworzenia oryginalnych arcydziełek przez cały rok: zieloną...