Efekt lojalności. Ukryta siła rozwojowa Twojej firmy

Zysk albo wyzysk Czy uważasz, że firma, w której pracujesz, zasługuje na Twoją lojalność? Jeśli tak, to jesteś w mniejszości. I trudno się temu dziwić. Firmy zbyt często zarabiają kosztem klientów i pracowników. Efektem jest ogólnoświatowy zanik lojalności. Niegdyś wierni klienci stają się bardziej wymagający i częściej zmieniają dostawców. Firmy tracą zaufanych pracowników na rzecz karierowiczów. Akcje i udziały przechodzą z rąk lojalnych wspólników w ręce spekulantów. Na takim rynku lojalność staje się czymś bardzo rzadkim i nabiera potężnej wartości… ale tylko pod warunkiem, że jest autentyczna. Wyczuwamy w otoczeniu drenaż, wyzysk i wyobcowanie, ale rzadko zastanawiamy się, jak to wpływa na wyniki naszych firm i całą gospodarkę. W tej książce dwaj wybitni ekonomiści, Reichheld i Teal, rozstrzygają ten dylemat. Piszą o ekonomii lojalności. Omawiają firmy zbudowane na wierności klientów i pracowników. Przedstawiają metodę wyceny lojalności w przedsiębiorstwie. Podnoszą kwestie takie, jak: programy lojalnościowe, zarządzanie relacjami z klientami i inne sztuczne metody budowania lojalności w biznesie; osiągnięcia prawdziwych liderów lojalności (eBay, Bain & Company, Leo Burnett); spektakularne porażki firm, w których zabrakło lojalności; śmierć i odrodzenie lojalności w gospodarce XXI wieku; zarządzanie lojalnościowe -- budowanie firmy, której przewagą konkurencyjną jest lojalność.

Informacje dodatkowe o Efekt lojalności. Ukryta siła rozwojowa Twojej firmy:

Wydawnictwo: Onepress