Ich rozpoznanie musi być bezbłędne. Rzecz bowiem w tym, że znaczna ich część może być przez nas zjadana.
Już na wewnętrznej stronie okładki umieszczono bardzo dokładną charakterystykę poszczególnych części roślin, co w połączeniu z ich opisem w tekście oraz ze zdjęciami zapewni właściwe rozpoznanie. Przy opisie każdej rośliny znajdziemy też informacje, gdzie występuje, jakie ma znaczenie dla środowiska przyrodniczego, wreszcie przepisy (łącznie z nalewkami) oraz ciekawostki w rodzaju skąd pochodzi, od kiedy i jak była wykorzystywana.
Układ książki, dzięki indeksowi podającemu nazwy polskie oraz łacińskie, pozwala na natychmiastowe znalezienie opisu rośliny, na szybkie i bezbłędne ustalenie jej tożsamości.
Ta książka powinna znaleźć się w kieszeni każdego miłośnika przyrody i entuzjasty zdrowego żywienia.
Informacje dodatkowe o Dzikie rośliny jadalne i trujące:
Wydawnictwo: Bellona
Data wydania: 2011 (data przybliżona)
Kategoria: Poradniki
ISBN:
978-83-11-12086-0
Liczba stron: 194
Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Chcę przeczytać,