Młodsze rodzeństwo może być uciążliwe. Ale starsze bywa jeszcze gorsze. Przekonał się o tym Greg Heffley, bohater i narrator „Dziennika cwaniaczka”.
Do słuchaczy trafia kolejna osłona przezabawnej serii o przygodach nastolatka zmagającego się z codziennością. A w opowieści zatytułowanej „Rodrick rządzi” rzeczywistość wygląda tak, że starszy brat Grega zna jego najbardziej wstydliwą tajemnicę. Między innymi dlatego wakacje okazały się katastrofą. Co się wydarzyło? Nawet nie pytajcie! To było najgorsze lato Grega i chciałby o tym jak najszybciej zapomnieć.
Utrzymana w zabawnym, lekko ironicznym tonie historia autorstwa Jeffa Kinneya to znakomita rozrywka dla całej rodziny. Audiobooki z cyklu „Dziennik cwaniaczka” to prawdziwy hit wśród młodszych nastolatków, którzy doskonale znają bolączki Grega, ale uwielbiają słuchać, jak bohater opowiada o nich z właściwym sobie humorem.
W wersji audio seria ukazuje się w znakomitej interpretacji Wita Apostolakisa-Gluzińskiego. Oprócz części „Rodrick rządzi” polecamy również pozostałe audiobooki o przygodach Grega Heffleya, między innymi „Ubaw po pachy” oraz „Przykra prawda”.
Informacje dodatkowe o Dziennik cwaniaczka #2: Rodrick rządzi. Audiobook:
Wydawnictwo: Nasza Księgarnia
Data wydania: 2011-03-23
Kategoria: Dla młodzieży
9788310120489
Czas trwania:2 godziny 2 minuty min.
Czyta: Wit Apostolakis-Gluziński
Tytuł oryginału: Diary of a Wimpy Kid: Rodrick Rules