Wakacje w starym wozie kempingowym wujka Gary'ego? Brzmi jak przygoda! Rodzina Grega zamierza spędzić to lato w prawdziwej, najprawdziwszej głuszy. Tylko że w głuszy na ogół grasują jej niezbyt gościnni mieszkańcy - namolne niedźwiedzie, żarłoczne kleszcze i najgorsze z nich wszystkich - SKUNKSY. Czy urlop na łonie natury, który był szczytem marzeń Heffleyów, okaże się zupełnym dnem?
Jeff Kinney jest twórcą internetowych gier komputerowych oraz serii książek ,,Dziennik cwaniaczka", numeru jeden na liście bestsellerów ,,New York Timesa". W 2009 roku czasopismo ,,Time" umieściło go wśród Stu Najbardziej Wpływowych Ludzi Świata. Jeff stworzył też www .poptropica. com, jeden z Pięćdziesięciu Najlepszych Portali Internetowych według ,,Time". Dzieciństwo spędził w Waszyngtonie, a w 1995 roku przeniósł się do Nowej Anglii. Obecnie z żoną i dwoma synami mieszka w Massachusetts, gdzie razem z rodziną prowadzi księgarnię An Unlikely Story.
Wydawnictwo: Nasza Księgarnia
Data wydania: 2021-03-24
Tytuł oryginału: Diary of a Wimpy Kid. The Deep End
Pod żadnym pozorem nie pytajcie Grega Heffleya, jak spędził wakacje, bo on zdecydowanie nie chce o tym rozmawiać. Wkraczając w nowy rok szkolny, chce się...
Remont domu?! To chyba najgorszy pomysł, na jaki kiedykolwiek wpadła mama. Poznajcie głównych bohaterów tej pięknej katastrofy: koty grzęznące w świeżutkim...
Przeczytane:2021-03-22, Ocena: 4, Przeczytałem,
WAKACJE W KRZYWYM ZWIERCIADLE
Co prawda w chwili, gdy piszę te słowa, za oknem pada śnieg, jednak najnowszy tom „Dziennika Cwaniaczka” to lektura wakacyjna. Nie ważne jednak czy będziecie ją czytać w wakacje, czy o jakiejkolwiek innej porze roku, zabawa jak zawsze jest świetna. I chociaż to już piętnasty tom, seria ani na moment nie traci swojej jakości i gwarantuje rozrywkę na naprawdę wysokim poziomie.
Po wydarzeniach z „Totalnej demolki”, rodzina Heffleyów znajduje się w nienajlepszej sytuacji życiowej. Co gorsza chcieliby się wybrać na wakacje, ale z powodu braku funduszy, nie są w stanie tego zrobić. Nie poddają się jednak, szukając takiej formy spędzenia czasu, która nie będzie wymagała dużych nakładów finansowych. I wtedy pojawia się niecodzienna szansa: camper. W samochodzie nie będą musieli martwić się o hotele i tym podobne rzeczy i będą mogli spędzić wakacje, jakie by chcieli. Szybko jednak okazuje się, że rodzinna wyprawa na łono natury może zmienić się w kolejny koszmar w ich życiu. Czy uda im się jednak choć trochę zaznać upragnionego spokoju? I czy znów wyjdą obronną ręką z tego, co ich czeka?