Serce Adeliny Amouteru zostało złamane zarówno przez jej rodzinę, jak i przyjaciół. W ten sposób wkroczyła na drogę gorzkiej zemsty. Jako groźna Biała Wilczyca postanawia zbudować własną armię odmieńców. Opuszcza wraz z siostrą Kenettrę, by znaleźć podobnych do siebie - Malfetto. Jednak Adelina nie staje się bohaterką. Jej moc, karmiona strachem i nienawiścią, zaczyna wymykać się spod jej kontroli. Dziewczyna nie ufa również swoim nowym przyjaciołom. Teren Santoro, przywódca Inkwizycji, żąda jej głowy. Jej dawni przyjaciele, Raffaelle i Bractwo Sztyletu, chcą powstrzymać jej pragnienie zemsty. Adelina z całych sił szuka w sobie dobra i stara się do niego przylgnąć. Ale czy może być dobrym ktoś, kogo całe życie zależy od sił ciemności?
Wydawnictwo: Zielona Sowa
Data wydania: 2016-04-20
Tytuł oryginału: The Rose Society
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Mortka Marcin
Trzecia część trylogii Legenda autorstwa Marie Lu. Na początku June i Day wiele poświęcili dla Rebubliki, a teraz stoją na progu nowej egzystencji –...
Świat Erdas zmieni się na zawsze w siódmym tomie serii Spirit Animals Conor, Abeke, Meilin i Rollan byli kiedyś zwykłymi dzieciakami. Potem odkryli...
Przeczytane:2020-08-04, Ocena: 5, Przeczytałam, E-booki, 2020, 52 książki 2020, Fantasy,
"Malfetto. Drużyna Róży " to drugi tom z cyklu "Malfetto" Marie Lu, które należy do fantastyki.
Adelina włada potężną mocą, która niestety sprowadza ją na drogę mroku. Jej serce zostało złamane zarówno przez jej rodzinę jak i przyjaciół. W ten sposób wkroczyła na drogę zemsty. Biała Wilczyca postanawia zbudować własną armię. Opuszcza więc razem z siostrą Kenettrę, żeby znaleźć podobnych do siebie. Jednak jej moc karmione strachem i nienawiścią zaczyna się wymykać spod kontroli. Dziewczyna nie ufa również nowym przyjaciołom. Ponadto Teren Santoro, który jest przywódcą Inkwizycji żąda jej głowy.
Cała książka jesy napisana bardzo dobrze i przyjemnie się ją czyta. A Adelina nie jest bohaterką do jakich przywykłam, więc to coś nowego. Nie czytałam żadnej książki, która by przypominała właśnie tą.
Cóż w każdym razie zdecydowanie polecam tę powieść. Uważam, że jest warta przeczytania, ponieważ zwraca uwagę na ważne kwestie.
Nie mogę się doczekać następnego tomu.