Dotyk Ciemności

Tysiąc lat temu wojownik przemierzający rosyjskie stepy ubił interes z diabłem. W zamian za zdolność do przemiany w dzikie zwierzę, Konstantine zaprzedał mu duszę swoją raz swych potomków. Przystojny i wpływowy Rurik Wilder ma wyjątkową zdolność przemiany w groźnego, drapieżnego ptaka, ale ten dar dotąd niósł za sobą tylko śmierć i zniszczenie. Nareszcie ma szansę, by się zrehabilitować i złamać pakt z diabłem, który przez wieki zniewalał jego rodzinę. Na drodze do celu staje kobieta: Tasya Hunnicutt, fotoreporterka żądna zemsty na zamachowcach, którzy wymordowywali jej rodzinę. Zamachowcy, którzy jak niosła wieść, obdarzeni byli mocą, jakiej nie powinni mieć ludzie.

Informacje dodatkowe o Dotyk Ciemności:

Wydawnictwo: Lucky
Data wydania: b.d

Kup książkę Dotyk Ciemności

Dotyk Ciemności - opinie o książce

Avatar użytkownika - alams
alams
Przeczytane:2016-05-20, Ocena: 5, Przeczytałam, przeczytam 52 książki,
Książka o mocach nadprzyrodzonych, kontrakcie z diabłem i cygankach które mają moce dość skomplikowana ale jest wątek miłości i dobro wygrywa więc polecam
Avatar użytkownika - Emma81
Emma81
Przeczytane:2019-07-29, Ocena: 5, Przeczytałam, Mam, 12 książek 2019,

Książka dla fanów magii i mocy nadprzyrodzonych, ale też historii o miłości, poświęceniu i.... archeologicznych wykopaliskach. Cała historia rozpoczyna się zawarciem paktu z diabłem. Konstantine - praprzodek rodu Varinskich zyskuje wskutek paktu nadprzyrodzone moce. Od teraz on i jego męscy potomkowie mogą przybierać formę zwierzęcą. Warunkiem jest, aby trzymali się z dala od cygańskich kobiet. Co się stanie, jeśli jeden z potomków postanowi w imię miłości złamać warunek paktu??

Ja zaczęłam poznawanie tej historii od 2 części cyklu. W niczym to jednak nie przeszkadza, ponieważ stanowi ona odrębną historię jednego z braci Varinskich, a odnośniki do całej historii są pokrótce wyjaśnione.

Można śmiało uznać "Dotyk ciemności" za baśń dla dorosłych z nutką pikanterii. Z pewnością nudzić się nie pozwoli.

Avatar użytkownika - Szynszyla01
Szynszyla01
Przeczytane:2013-05-29, Przeczytałem,
Skandalistka
Christina Dodd 0
Okładka ksiązki - Skandalistka

Nałogowy hazardzista, a zarazem ojciec pięknej markizy i przyszłej księżnej - Madeline de Lacy - przegrywa w karty cały majątek oraz rękę córki. Ma ona...

Słoneczny skarb
Christina Dodd0
Okładka ksiązki - Słoneczny skarb

Damian de la Sola jest niepodobny do mężczyzn, których do tej pory znała Katherine. Władczy i uwodzicielski, czarnooki hiszpański hidalgo z trudem skrywa...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;