Opracowany przez zespół najpopularniejszego amerykańskiego magazynu kulinarnego Saveur (Smak, fr.), zbiór 30 klasycznych włoskich przepisów kulinarnych - od zupy minestrone, poprzez sos bolognese i pesto oraz klasyczny makaron tagliatelle, po deser zabajone. Wzbogacona smakowitymi informacjami o włoskiej tradycji kulinarnej, książka stanowi doskonały podręcznik domowego gotowania w jednym z najbardziej lubianych stylów kulinarnych.
Kuchnia włoska dla każdego - dla wszystkich, którzy gotują w domu i mają ochotę na klasyczne dania włoskie, ale wcale nie mają dużo czasu na ich przyrządzenie. Redaktorzy SAVEUR, jednego z najbardziej uznanych amerykańskich magazynów kulinarnych, zebrali blisko 40 autentycznych włoskich przepisów na szybkie do przygotowania potrawy, które usatysfakcjonują entuzjastów tej uwielbianej przez wszystkich kuchni. Część książki została poświęcona włoskim winom - z niej dowiemy się, jak dobrać najlepsze do obiadu czy kolacji.
Wydawnictwo: Buchmann
Data wydania: 2013-10-23
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 112
GPS, mapa okolic w skali 1:300 000, Rawicz w skali 1:12 500. Do najczęściej wybieranych przez klientów indywidualnych produktów należą atlasy samochodowe...
Kaszuby - ósmy już album z serii Bosz Polska prezentuje urodę i wyjątkowy charakter regionu nie bez powodu zwanego Szwajcarią Kaszubską. Malownicze jeziora...
Chcę przeczytać,