Dobre, bo włoskie

Ocena: 0 (0 głosów)

Opracowany przez zespół najpopularniejszego amerykańskiego magazynu kulinarnego Saveur (Smak, fr.),  zbiór 30 klasycznych włoskich przepisów kulinarnych - od zupy  minestrone, poprzez sos bolognese i  pesto  oraz klasyczny makaron tagliatelle, po deser zabajone. Wzbogacona smakowitymi informacjami o włoskiej tradycji kulinarnej, książka stanowi doskonały podręcznik domowego gotowania w jednym z najbardziej lubianych stylów kulinarnych.

Kuchnia włoska dla każdego - dla wszystkich, którzy gotują w domu i mają ochotę na klasyczne dania włoskie, ale wcale nie mają dużo czasu na ich przyrządzenie. Redaktorzy SAVEUR, jednego z najbardziej uznanych amerykańskich magazynów kulinarnych, zebrali blisko 40 autentycznych włoskich przepisów na szybkie do przygotowania potrawy, które usatysfakcjonują entuzjastów tej uwielbianej przez wszystkich kuchni. Część książki została poświęcona włoskim winom - z niej dowiemy się,  jak dobrać najlepsze do obiadu czy kolacji.

Informacje dodatkowe o Dobre, bo włoskie:

Wydawnictwo: Buchmann
Data wydania: 2013-10-23
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 9788378819271
Liczba stron: 112

więcej

Kup książkę Dobre, bo włoskie

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Dobre, bo włoskie - opinie o książce

Inne książki autora
Prawo budowlane Komentarz
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Prawo budowlane Komentarz

Komentarz do ustawy Prawo budowlane stanowi praktyczny przewodnik po polskim prawie budowlanym i inwestycyjnym.Uwzględnia orzecznictwo i dorobek doktryny...

Perełka 144 - Z darem serca
Praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Perełka 144 - Z darem serca

Ks. Jan Bosko powiedział: "Umiejcie być wdzięczni wobec każdego, kto wyświadcza wam dobrodziejstwo". Codziennie otrzymujemy tyle dobroci. Starannie...

Zobacz wszystkie książki tego autora
Reklamy