Opracowany przez zespół najpopularniejszego amerykańskiego magazynu kulinarnego Saveur (Smak, fr.), zbiór 30 klasycznych włoskich przepisów kulinarnych - od zupy minestrone, poprzez sos bolognese i pesto oraz klasyczny makaron tagliatelle, po deser zabajone. Wzbogacona smakowitymi informacjami o włoskiej tradycji kulinarnej, książka stanowi doskonały podręcznik domowego gotowania w jednym z najbardziej lubianych stylów kulinarnych.
Kuchnia włoska dla każdego - dla wszystkich, którzy gotują w domu i mają ochotę na klasyczne dania włoskie, ale wcale nie mają dużo czasu na ich przyrządzenie. Redaktorzy SAVEUR, jednego z najbardziej uznanych amerykańskich magazynów kulinarnych, zebrali blisko 40 autentycznych włoskich przepisów na szybkie do przygotowania potrawy, które usatysfakcjonują entuzjastów tej uwielbianej przez wszystkich kuchni. Część książki została poświęcona włoskim winom - z niej dowiemy się, jak dobrać najlepsze do obiadu czy kolacji.
Wydawnictwo: Buchmann
Data wydania: 2013-10-23
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 112
Tom 12 unikalnej 24-tomowej kolekcji kronik pielgrzymek po świecie, albumów ukazujących wszystkie 104 podróże apostolskie Jana Pawła Wielkiego od pierwszej...
Encyklopedia Szkolna to kompendium wiedzy z różnych dziedzin. W prosty i przyjazny sposób wprowadzi Was w świat nauki, zapozna z angielskimi słówkami i...
Chcę przeczytać,