Opracowany przez zespół najpopularniejszego amerykańskiego magazynu kulinarnego Saveur (Smak, fr.), zbiór 30 klasycznych włoskich przepisów kulinarnych - od zupy minestrone, poprzez sos bolognese i pesto oraz klasyczny makaron tagliatelle, po deser zabajone. Wzbogacona smakowitymi informacjami o włoskiej tradycji kulinarnej, książka stanowi doskonały podręcznik domowego gotowania w jednym z najbardziej lubianych stylów kulinarnych.
Kuchnia włoska dla każdego - dla wszystkich, którzy gotują w domu i mają ochotę na klasyczne dania włoskie, ale wcale nie mają dużo czasu na ich przyrządzenie. Redaktorzy SAVEUR, jednego z najbardziej uznanych amerykańskich magazynów kulinarnych, zebrali blisko 40 autentycznych włoskich przepisów na szybkie do przygotowania potrawy, które usatysfakcjonują entuzjastów tej uwielbianej przez wszystkich kuchni. Część książki została poświęcona włoskim winom - z niej dowiemy się, jak dobrać najlepsze do obiadu czy kolacji.
Wydawnictwo: Buchmann
Data wydania: 2013-10-23
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 112
Cudze chwalicie, swego nie jecie! Podzieliliśmy niniejszą książkę na dwa działy, w których prezentujemy różnorodne sposoby wykorzystania...
Spośród wielu definicji, za pomocą których usiłuje się przybliżyć istotę poezji, na szczególną uwagę zasługuje uznanie jej za formę spotęgowanej świadomości...
Chcę przeczytać,