„Dobre bajki o tym, że najważniejsza jest miłość” to uroczy zbiór opowieści, które uczą dzieci najważniejszych wartości: miłości do najbliższych, przyjaźni i szacunku do przyrody. Każda z historii przedstawia sytuacje z codziennego życia przedszkolaków: Kajtka, Emilki czy Laurki, którzy uczą się odpowiedzialności, radzenia sobie z tęsknotą i dbania o środowisko.
Pierwsza opowieść przedstawia historię Kajtka, który dowiaduje się, że zostanie starszym bratem. Chłopiec z radością przygotowuje się na narodziny siostrzyczki, poznając jednocześnie czym są troska, oczekiwanie i odpowiedzialność.
Inna historia opowiada o Emilce i Laurce, które wspierają się w codziennych zmaganiach, a podczas zawodów w przedszkolu odkrywają, jak ważna w życiu jest prawdziwa przyjaźń – szczera i pełna wsparcia.
Książka porusza także temat ochrony przyrody, wyjaśniając czytelnikom, jak z pozoru ich małe działania mogą mieć duży wpływ na środowisko. Wydarzenia w parku sprawiają, że dzieci z przedszkola Wesołe Żabki uczą się, jak dbać o naszą planetę oraz czym są miłość i szacunek do natury.
„Dobre bajki o tym, że najważniejsza jest miłość” to doskonała lektura do wspólnego czytania, która nie tylko bawi, przekazuje cenne lekcje życiowe, ale także ukazuje różne oblicza najpiękniejszego uczucia na świecie – miłości. Dzięki prostemu językowi i ciepłym ilustracjom, książka ta z pewnością pozostanie w sercach młodych czytelników na długo.
Wydawnictwo: Świetlik
Data wydania: 2024-09-18
Przedszkolaki to duża sztywnostronicowa bogato ilustrowana książka o emocjach. W książce oprócz ilustracji i ciekawego, krótkiego opisu, znajdować się...
Czy rozpoznajesz te zabawki? Z serią ,,Otwarci na świat!" to dziecinne proste! Oglądaj kolorowe strony wypełnione piłkami, lalkami i klockami. W ten sposób...