Obchodzone w całym chrześcijańskim świecie święta Bożego Narodzenia mają ogromny wymiar religijny i rodzinny. Dzięki nim stajemy się lepsi, zatrzymujemy czas, dostrzegamy drugiego człowieka. Ta książka zaprasza dzieci do wędrówki przez bożonarodzeniowy świat pełen choinek, szopek i wigilijnych przysmaków: od Betlejem do naszych domów. Przed nami porcja ciekawostek, interesujących szczegółów i pięknych tradycji, których wagę trzeba znać i doceniać, a wszystko to przedstawione w dynamicznej formule pytań i odpowiedzi. Dobrze wiedzieć, ,,dlaczego co roku ubieramy choinkę" i po co kładzie się sianko pod wigilijnym stołem!

Informacje dodatkowe o Dlaczego co roku ubieramy choinkę ? Boże Narodzenie w pytaniach dzieci i dorosłych odpowiedziach:

Wydawnictwo: Aksjomat
Data wydania: 2021-10-12

Tagi: bóg

Kup książkę Dlaczego co roku ubieramy choinkę ? Boże Narodzenie w pytaniach dzieci i dorosłych odpowiedziach

Dlaczego co roku ubieramy choinkę ? Boże Narodzenie w pytaniach dzieci i dorosłych odpowiedziach - opinie o książce

Legendy polskie
Bogusław Michalec0
Okładka ksiązki - Legendy polskie

W naszym zbiorze prezentujemy znane i warte zapamiętania baśnie i legendy polskie, teksty, które warto, a nawet należy znać, bo wpisują się w tradycję...

Co słychać? Na wsi. Książka dźwiękowa z 10 przyciskami
Bogusław Michalec0
Okładka ksiązki - Co słychać? Na wsi. Książka dźwiękowa z 10 przyciskami

Małe dziecko z ciekawością poznaje świat, używając do tego wszystkich zmysłów. Książka dźwiękowa, z przyciskami i bogatymi ilustracjami odpowiada ich potrzebom...

Grzechy Południa
Agata Suchocka ;