Obchodzone w całym chrześcijańskim świecie święta Bożego Narodzenia mają ogromny wymiar religijny i rodzinny. Dzięki nim stajemy się lepsi, zatrzymujemy czas, dostrzegamy drugiego człowieka. Ta książka zaprasza dzieci do wędrówki przez bożonarodzeniowy świat pełen choinek, szopek i wigilijnych przysmaków: od Betlejem do naszych domów. Przed nami porcja ciekawostek, interesujących szczegółów i pięknych tradycji, których wagę trzeba znać i doceniać, a wszystko to przedstawione w dynamicznej formule pytań i odpowiedzi. Dobrze wiedzieć, ,,dlaczego co roku ubieramy choinkę" i po co kładzie się sianko pod wigilijnym stołem!

Informacje dodatkowe o Dlaczego co roku ubieramy choinkę ? Boże Narodzenie w pytaniach dzieci i dorosłych odpowiedziach:

Wydawnictwo: Aksjomat
Data wydania: 2021-10-12

Tagi: bóg

Kup książkę Dlaczego co roku ubieramy choinkę ? Boże Narodzenie w pytaniach dzieci i dorosłych odpowiedziach

Dlaczego co roku ubieramy choinkę ? Boże Narodzenie w pytaniach dzieci i dorosłych odpowiedziach - opinie o książce

Dyktanda i zabawy ortograficzne kl. 3
Bogusław Michalec0
Okładka ksiązki - Dyktanda i zabawy ortograficzne kl. 3

Zamieszczone w prezentowanych zbiorach dyktanda i towarzyszące im zadania zostały opracowane tak, by nie nużyły. Ich żartobliwa formuła sprawia, że nauka...

Wesoła ortografia. Ćwiczenia z naklejkami. Klasa 1
Bogusław Michalec0
Okładka ksiązki - Wesoła ortografia. Ćwiczenia z naklejkami. Klasa 1

,,Wesoła ortografia" dla klas I-III to seria książek, w których zabawa przeplata się z poważną nauką. Nie brakuje tu rymowanych, napisanych z humorem dyktand...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;