Okładka książki - Divine (#3). Divine Serenity

Divine (#3). Divine Serenity

Ile zdołasz poświęcić dla miłości? Cassie opuszcza Aidena, bo wierzy, że tylko w ten sposób ochroni go przed niebezpieczeństwem i bolesną przeszłością. Choć stara się przekonać samą siebie, że to słuszna decyzja, cierpi z powodu rozłąki, a nierozwiązane sprawy wciąż ją niszczą. Choć rozum podpowiada ,,uciekaj", Cassie idzie za głosem serca i postanawia wrócić.

Oboje powoli zmierzają ku uzdrowieniu wzajemnej relacji, niezależnie od dawnych błędów. Czy obrali jednak właściwą drogę? A jeśli pozorny spokój jest jedynie ciszą przed nieuniknionym kataklizmem? Może już tylko śmierć przyniesie im ukojenie...

Ostatnia część trylogii Divine.

Książka przeznaczona dla osób powyżej osiemnastego roku życia.

Informacje dodatkowe o Divine (#3). Divine Serenity:

Divine (#3). Divine Serenity - opinie o książce

Avatar użytkownika - FascynacjaKsiazk
FascynacjaKsiazk
Przeczytane:2025-05-20, Ocena: 6, Przeczytałam,

💚„Divine Serenity” kończy trylogię Divine i jednocześnie emocjonalną historię Cassie i Aiden’a. Oboje walczyli z demonami przeszłości,kłamstwami oraz niedomówieniami.Nieraz serce biło szybciej,gdy serce krwawiło za sprawą złych decyzji niosących opłakane konsekwencje. Z pozoru spokojny początek zamienia się w chwile niepewne wraz z momentami niebezpiecznymi. Długo wyczekiwane odkrycie przeszłości przynosi momenty zapierające dech w piersiach. Bohaterowie nie byli przygotowani na te informacje.Razem są zaskoczeni a zarazem pełni obaw o przyszłość.

💚Finał historii ogromnie zaskakuje i nie brakuje w niej emocji,wzruszeń i elementów zaskoczenia.To powoduje,że czyta się w wielkim skupieniu.Dzięki temu zakończenie jest zbyt szybkie,bo pragnęłabym więcej! Ostatecznie jestem bardzo zadowolona z zmieniającymi się zwrotami akcji i poznaniem nowych (starych) osób pojawiających się w poprzednich tomach.Dały one wiele do tej powieści i teraz w pełni rozumiemy ich kiedyś wypowiedziane słowa.

💚Lekkość pióra autorki plus emocjonująca historia gwarantuje miło spędzony czas z bohaterami.Razem z nimi przeżywamy nowo co odkrytą prawdę i zło,które zostaje odkryte. Idealna lektura dla osób kochających gatunek new adult z odkrywaniem tajemnic przeszłości. Świetna historia warta poznania!
💚Nie wahajcie się i przeczytajcie trylogię #divine —gorąco polecam❣

Avatar użytkownika - olilovesbooks2
olilovesbooks2
Przeczytane:2025-04-30, Ocena: 4, Przeczytałam, Mam,
*współpraca reklamowa z Wydawnictwem Harde*

Polubiłam tę historię już za sprawą pierwszego tomu, drugi tom całkowicie zawładnął moim sercem i wyczekiwałam tego co będzie dalej. Było jak zawsze bardzo dobrze, jednak myślałam, że będzie nieco bardziej spektakularnie, dlatego też czuję pewien niedosyt. Romans young adult, pełen zwrotów akcji oraz finał trylogii o Cassie i Aidenie.

Cassie opuszcza Aidena, bo jest pewna, że to najlepsze co może zrobić. Dziewczyna stara przekonać samą siebie, że to dobry ruch, jednak nie do końca potrafi zostawić wszystko za sobą. Przypomina sobie, że jej chłopak postąpił podobnie i nie przyniosło to niczego dobrego, przytłoczona emocjami i słuchając głosu serca wraca. Oboje ponownie stają w szranki z przeszłością, oraz nowymi problemami i tajemnicami, które wychodzą na jaw.

Autorka w tym tomie nie zawodzi pod kątem emocjonalnym, bo cała powieść to emocjonalny rollercoaster. Towarzyszą nam one od początku lektury aż do samego końca, tak samo jak napięcie, które sukcesywnie wzrasta wraz z rozwojem fabuły. Cassie i Aiden po raz kolejny muszą się zmierzyć z demonami przeszłości, tym razem tymi dotyczącymi dziewczyny, nie urywam, że byłam bardzo ciekawa co ona ukrywa, i tutaj pojawił się pierwszy niedosyt bo liczyłam na coś bardziej mrocznego. Kiedy para wszystko wyjaśnia, postanawia skupić się na rozwiązaniu zagadki śmierci matki Cassie. To śledztwo okazuje się bardzo skomplikowane, a bohaterowie nie są gotowi na to co ma nadejść.

Autorka po raz kolejny zabiera nas w cudowną podróż, pełną emocji, uczuć, wartości, ale też niepewności, bólu i zwrotów akcji. Zgłębiamy się w tajemnicę, dla której ktoś jest w stanie nawet zabić, byleby tylko nikt nie dowiedział się o prawdzie. Bohaterowie stają przed kolejnymi dylematami, problemami i wyzwaniami, ale tym co jest w tej książce najpiękniejsze to wsparcie, zarówno ukochanej osoby, przyjaciół jak i rodziny, ta wartość wybrzmiewa tutaj tak wyraźnie i tak cudowanie, że nie do pomyślenia jest, że komukolwiek na świecie może jej zabraknąć.

Książka w świetny sposób wieńczy całą trylogię, choć muszę przyznać, że czuję niedosyt, może być on spowodowany tym, że zakończenie było nieco przewidywalne i moim zdaniem troszkę zbyt szybkie, takie trochę pozbawione polotu. Mój niedosyt może być też spowodowany tym, że po prostu nie chciałam się żegnać ani z bohaterami, ani z tą historią, którą szczerze polubiłam i która mocno zakorzeniła się w mojej pamięci. Napisana w pięknym stylu, który sprzyja przyjemnemu i szybkiemu czytaniu, dosłownie można się w lekturze. Książka dołącza do grona tych przeczytanych za jednym zamachem. Jest mi mało, chciałabym żeby pojawiły się jeszcze kolejne części, choć wiem że ich nie będzie, a szkoda. Ze swojej strony zachęcam do lektury całej trylogii, bo nie da się w pełni zrozumieć tej powieści bez znajomości poprzednich części.

Divine Destiny
Joanna Boczar0
Okładka ksiązki - Divine Destiny

Życie Cassie jest idealne tylko z pozoru. W szkole przebojowa pani kapitan drużyny cheerleaderek, w domu bezradna dziewczyna przygnieciona ciężarem doświadczeń...

Divine Salvation
Joanna Boczar0
Okładka ksiązki - Divine Salvation

Wszyscy, na których zależy Cassie, ją opuszczają. Dlatego dziewczyna postanawia zamknąć swoje serce i otoczyć się głębokim murem obojętności. Albo wręcz...