Dieta wspomagająca płodność kobiet i mężczyzn

Niepłodność - za tym jednym pojęciem kryje się wiele problemów i schorzeń, na które medycyna nie zawsze ma odpowiedz. Szczęśliwie z pomocą przychodzi nam sama Natura.

W swojej najnowszej książce dr Ewa Dąbrowska wskazuje, że niewłaściwa dieta może być przyczyną trudności z poczęciem dziecka. Wyjaśnia też, w jaki sposób post uruchamia samoleczące procesy kluczowe dla odzyskania płodności. Endometrioza, PCOS, Hashimoto, torbiele jajników czy obniżona liczba i niska ruchliwość plemników nie muszą już stać na drodze do Waszego szczęścia.

W książce znajdziesz:

wyjaśnienie tradycyjnych metod leczenia niepłodności, wskazówki dotyczące produktów korzystnych dla płodności, historie osób, które zostały rodzicami po kuracji postem, przepisy diety warzywno-owocowej.

Poznaj zdumiewajace efekty diety dr Ewy Dąbrowskiej(R)

Niepłodność uznawana jest za jedną z chorób cywilizacyjnych. Szacuje się, że w Polsce z tym problemem boryka się co piąta para w wieku rozrodczym.

Najczęstsze przyczyny niepłodności:

zaburzenia miesiączkowania, zespół policystycznych jajników (PCOS), torbiele jajników. niedrożność jajowodów, nadmiar prolaktyny (hiperprolaktynemia), zaburzenia tarczycy, endometrioza, mięśniaki macicy, problem wypadania macicy, problem poronień, problem menopauzy i andropauzy, problem męskiej niepłodności.

Informacje dodatkowe o Dieta dr Ewy Dąbrowskiej Naturalny sposób wspomagania płodności. Fenomen samouzdrawiającego się organizmu:

Wydawnictwo: WAM
Data wydania: 2022-06-15
Kategoria: Medycyna i zdrowie
ISBN: 9788327719065

Tagi: Leczenie uzależnień

Kup książkę Dieta dr Ewy Dąbrowskiej Naturalny sposób wspomagania płodności. Fenomen samouzdrawiającego się organizmu

Przywracać zdrowie żywieniem
Ewa Dąbrowska0
Okładka ksiązki - Przywracać zdrowie żywieniem

Książeczka propaguje leczenie chorób przez zastosowanie odpowiednich diet warzywno-owocowych i stosowanie krótkotrwałego postu. Autorka przedstawia kuracje...

Ewa Dąbrowska0
Okładka ksiązki - Dieta dr Ewy Dąbrowskiej Fenomen samouzdrawiającego się organizmu. Fenomen samouzdrawiającego się organizmu. Jak działa post warzywno-owocowy

Wszystko, co musisz wiedzieć o diecie dr Ewy Dąbrowskiej Od wydania najbardziej znanej książki dr Ewy Dąbrowskiej minęło ćwierć wieku. Teraz Autorka diety...

Kalendarz adwentowy
Marta Jednachowska; Jolanta Kosowska