Pierwszy z cyklu bestsellerowych poradników ,,Dieta Doktora".
Dynia z orzechami jako ratunek dla serca? Ziołowa pieczeń wspomagająca odporność? To możliwe!
Jedzenie może nie tylko zminimalizować prawdopodobieństwo zachorowania, ale także przedłużyć nasze życie, poprawić nastrój, a nawet ,,naprawić" DNA.
Dr Rupy Aujla, lekarz, założyciel organizacji Culinary Medicine UK, popularny podcaster i bestsellerowy autor, a także amator oryginalnych smaków, pokazuje, jak zmienić dietę oraz styl życia w lekarstwo. Łącząc rzetelną wiedzę naukową z ajurwedą i medycyną naturalną, wyjaśnia związek między żywieniem a chorobami, pokazuje, co dzięki zmianie diety mogą zyskać nasz mózg, skóra, odporność i samopoczucie oraz dlaczego niektóre pokarmy działają antynowotworowo.
W książce znajdziesz:
o 80 przepisów o leczniczej mocy, podzielonych na kategorie według efektu zdrowotnego,
o koncepcję stylu życia ,,360 stopni", wzbogaconą przydatnymi poradami,
o kody Spotify do autorskiego podcastu The Doctor's Kitchen.
Pozbądź się stanów zapalnych, wzmocnij odporność i przestań ciągle odwiedzać apteki i gabinety lekarskie. Jedzenie ma większą moc niż tabletki, a szczęśliwe i zdrowe życie zaczyna się w kuchni!
Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2020-10-14
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 272
Chcę przeczytać,