Trądzik, trudna do leczenia nadwaga, bóle głowy, ciągle katary i zapalenie zatok, reumatyzm, problemy skórne, astma, zespół przewlekłego zmęczenia. Jeśli niepokoją cię którejkolwiek z tych objawów, to warto rozważyć wpływ pokarmów na ich powstawanie. Może okazać się, że twój układ odpornościowy traktuje jako wroga niektóre składniki pokarmowe, doprowadzając w ten sposób do reakcji alergicznych różnego typu. W szczególności wiele osób uzyskuje dodatni wynik w testach alergicznych na mleko, jaja i gluten (lub pszenicę).
W książce znajdziesz między innymi informacje:
Jakich produktów unikać na diecie bez mleka i glutenu.
Dlaczego bakterie jelitowe są bardzo ważne dla naszego zdrowia.
Skąd czerpać wapń, jeśli źle tolerujemy mleko.
Co jeść, żeby długo zachować młodość, witalność i dobre samopoczucie.
A oprócz tego przepisu na dania bez mleka i glutenu.
Informacje dodatkowe o Dieta bez mleka i glutenu:
Wydawnictwo: Poligraf
Data wydania: 2014-04-10
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
977-83-7856-198-9
Liczba stron: 263
Tytuł oryginału: Dieta bez mleka i glutenu
Język oryginału: polski
Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Przeczytane:2017-02-20, Ocena: 6, Przeczytałam, 26 książek 2017, Mam, ulubione,