Dieta bez mleka i glutenu

Ocena: 6 (1 głosów)
Trądzik, trudna do leczenia nadwaga, bóle głowy, ciągle katary i zapalenie zatok, reumatyzm, problemy skórne, astma, zespół przewlekłego zmęczenia. Jeśli niepokoją cię którejkolwiek z tych objawów, to warto rozważyć wpływ pokarmów na ich powstawanie. Może okazać się, że twój układ odpornościowy traktuje jako wroga niektóre składniki pokarmowe, doprowadzając w ten sposób do reakcji alergicznych różnego typu. W szczególności wiele osób uzyskuje dodatni wynik w testach alergicznych na mleko, jaja i gluten (lub pszenicę).

W książce znajdziesz między innymi informacje: Jakich produktów unikać na diecie bez mleka i glutenu. Dlaczego bakterie jelitowe są bardzo ważne dla naszego zdrowia. Skąd czerpać wapń, jeśli źle tolerujemy mleko. Co jeść, żeby długo zachować młodość, witalność i dobre samopoczucie.

A oprócz tego przepisu na dania bez mleka i glutenu.

Informacje dodatkowe o Dieta bez mleka i glutenu:

Wydawnictwo: Poligraf
Data wydania: 2014-04-10
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 977-83-7856-198-9
Liczba stron: 263
Tytuł oryginału: Dieta bez mleka i glutenu
Język oryginału: polski

więcej

Kup książkę Dieta bez mleka i glutenu

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Dieta bez mleka i glutenu - opinie o książce

Avatar użytkownika - muszkasia
muszkasia
Przeczytane:2017-02-20, Ocena: 6, Przeczytałam, 26 książek 2017, Mam, ulubione,
Ta książka to prawdziwy skarb na miarę czasów w których żyjemy. Nie sądziłam, że uda mi się z niej dowiedzieć czegoś nowego na temat diety, która praktykuje już od ponad roku. A jednak autorka porusza w niej wiele problemów zdrowotnych i wyjaśnia skąd one się biorą. Próbuje otworzyć oczy czytelnika na zagrożenia jakie stwarza stosowanie GMO i przetwarzanie żywności. Tę książkę powinny znać nie tylko osoby z nietolerancja laktozy czy glutenu, ale każdy kto chce dbać o własne zdrowie i świadomie się odżywiać. Jak się okazuje to co jemy ma nie tylko wpływ na stan zdrowia naszego żołądka i jelit, ale przekłada się na funkcjonowanie każdego organu naszego ciała, w tym również skóry czy naczyń krwionośnych.
Link do opinii
Inne książki autora
Dieta Długowieczności. Gotowanie według pięciu przemian
Barbara Kuligowska-Dudek0
Okładka ksiązki - Dieta Długowieczności. Gotowanie według pięciu przemian

Autorka jest doradcą żywieniowym, wykorzystującym w swojej pracy osiągnięcia dietetyki Dalekiego Wschodu. W swojej książce łączy mądrość liczącej sobie...

Zobacz wszystkie książki tego autora
Recenzje miesiąca
Kalendarz adwentowy
Marta Jednachowska; Jolanta Kosowska
 Kalendarz adwentowy
Grzechy Południa
Agata Suchocka ;
Grzechy Południa
Stasiek, jeszcze chwilkę
Małgorzata Zielaskiewicz
Stasiek, jeszcze chwilkę
Biedna Mała C.
Elżbieta Juszczak
Biedna Mała C.
Sues Dei
Jakub Ćwiek ;
Sues Dei
Rodzinne bezdroża
Monika Chodorowska
Rodzinne bezdroża
Zagubiony w mroku
Urszula Gajdowska ;
Zagubiony w mroku
Jeszcze nie wszystko stracone
Paulina Wiśniewska ;
Jeszcze nie wszystko stracone
Zmiana klimatu
Karina Kozikowska-Ulmanen
Zmiana klimatu
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy