Dieta bez mleka i glutenu

Ocena: 6 (1 głosów)
Trądzik, trudna do leczenia nadwaga, bóle głowy, ciągle katary i zapalenie zatok, reumatyzm, problemy skórne, astma, zespół przewlekłego zmęczenia. Jeśli niepokoją cię którejkolwiek z tych objawów, to warto rozważyć wpływ pokarmów na ich powstawanie. Może okazać się, że twój układ odpornościowy traktuje jako wroga niektóre składniki pokarmowe, doprowadzając w ten sposób do reakcji alergicznych różnego typu. W szczególności wiele osób uzyskuje dodatni wynik w testach alergicznych na mleko, jaja i gluten (lub pszenicę).

W książce znajdziesz między innymi informacje: Jakich produktów unikać na diecie bez mleka i glutenu. Dlaczego bakterie jelitowe są bardzo ważne dla naszego zdrowia. Skąd czerpać wapń, jeśli źle tolerujemy mleko. Co jeść, żeby długo zachować młodość, witalność i dobre samopoczucie.

A oprócz tego przepisu na dania bez mleka i glutenu.

Informacje dodatkowe o Dieta bez mleka i glutenu:

Wydawnictwo: Poligraf
Data wydania: 2014-04-10
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 977-83-7856-198-9
Liczba stron: 263
Tytuł oryginału: Dieta bez mleka i glutenu
Język oryginału: polski

więcej

Kup książkę Dieta bez mleka i glutenu

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Dieta bez mleka i glutenu - opinie o książce

Avatar użytkownika - muszkasia
muszkasia
Przeczytane:2017-02-20, Ocena: 6, Przeczytałam, 26 książek 2017, Mam, ulubione,
Ta książka to prawdziwy skarb na miarę czasów w których żyjemy. Nie sądziłam, że uda mi się z niej dowiedzieć czegoś nowego na temat diety, która praktykuje już od ponad roku. A jednak autorka porusza w niej wiele problemów zdrowotnych i wyjaśnia skąd one się biorą. Próbuje otworzyć oczy czytelnika na zagrożenia jakie stwarza stosowanie GMO i przetwarzanie żywności. Tę książkę powinny znać nie tylko osoby z nietolerancja laktozy czy glutenu, ale każdy kto chce dbać o własne zdrowie i świadomie się odżywiać. Jak się okazuje to co jemy ma nie tylko wpływ na stan zdrowia naszego żołądka i jelit, ale przekłada się na funkcjonowanie każdego organu naszego ciała, w tym również skóry czy naczyń krwionośnych.
Link do opinii
Inne książki autora
Dieta Długowieczności. Gotowanie według pięciu przemian
Barbara Kuligowska-Dudek0
Okładka ksiązki - Dieta Długowieczności. Gotowanie według pięciu przemian

Autorka jest doradcą żywieniowym, wykorzystującym w swojej pracy osiągnięcia dietetyki Dalekiego Wschodu. W swojej książce łączy mądrość liczącej sobie...

Zobacz wszystkie książki tego autora
Recenzje miesiąca
Srebrny łańcuszek
Edward Łysiak ;
Srebrny łańcuszek
Katar duszy
Joanna Bartoń
Katar duszy
Dziadek
Rafał Junosza Piotrowski
 Dziadek
Klubowe dziewczyny 2
Ewa Hansen ;
Klubowe dziewczyny 2
Egzamin na ojca
Danka Braun ;
Egzamin na ojca
Cień bogów
John Gwynne
Cień bogów
Wstydu za grosz
Zuzanna Orlińska
Wstydu za grosz
Jak ograłem PRL. Na scenie
Witek Łukaszewski
Jak ograłem PRL. Na scenie
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy