W każdej części książki znajduje się 15 diagramów. Rozwiązując je, uczeń utrwala znajomość pisowni wyrazów z trudnością ortograficzną (ó, ż, rz, h), ćwiczy percepcję wzrokową i koncentrację uwagi. Wyszukuje w diagramie kolejnych sylab i przepisuje je. Nagrodą za wysiłek jest rozwiązanie - niedługa, zabawna rymowanka. Każda może być podstawą do dalszych ćwiczeń, takich jak: pisanie z pamięci, gromadzenie wyrazów pokrewnych, układanie zdań z wyrazami z wierszyka. Rymowanki, które są rozwiązaniem d

Informacje dodatkowe o Detektyw Ortografek. Ortograficzne ćwiczenia percepcji wzrokowej i koncentracji uwagi:

Wydawnictwo: b.d
Data wydania: b.d
Kategoria:
ISBN: 978-83-7134-358-2

Kup książkę Detektyw Ortografek. Ortograficzne ćwiczenia percepcji wzrokowej i koncentracji uwagi

Detektyw Ortografek. Ortograficzne ćwiczenia percepcji wzrokowej i koncentracji uwagi - opinie o książce

Małgorzata Barańska0
Okładka ksiązki - Prawą tak, a lewą wspak!. Zabawy rozwijające koordynację ruchową rąk oraz uwagę i pamięć słuchową

Książeczka zawiera 48 wierszyków oraz opisów zabaw związanych z tymi rymowankami. Zabawy mają na celu rozwijanie koordynacji ruchowej rąk...

Małgorzata Barańska0
Okładka ksiązki - W marszu mówię, klaszczę, gram. Ćwiczenia rozwijające koordynację ruchową i ruchowo-słuchową

W marszu mówię, klaszczę, gram... to publikacja skierowana do nauczycieli przedszkolaków, dzieci ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi oraz uczniów...