Deschooling dla początkujących

Czy wiesz, że wiele naszych przekonań na temat nauki, zabawy i edukacji to efekt lat uszkolnienia, które głęboko zakorzeniło się w naszej świadomości? Czy zastanawiałaś się kiedyś, jak głęboko zakorzenione szkolne schematy i przekonania wpływają na twoje życie oraz podejście do wychowania dzieci? Czy wiesz, jak ogromną różnicę może przynieść zmiana podejścia do nauki – zarówno twojej, jak i twoich dzieci?

Sięgnij po książkę, która zmieni twoją perspektywę. To praktyczny przewodnik dla tych, którzy chcą wyjść poza utarte schematy i świadomie budować życie oparte na własnych celach, pasjach i wartościach.

Oto tylko niektóre z korzyści, które odkryjesz, sięgając po tę książkę:

✅ Jak rozpoznać i pozbyć się ograniczeń, które szkoła zaprogramowała w twoim umyśle. Poznasz 25 symptomów uszkolnienia oraz dowiesz się, jak zacząć uwalniać siebie i swoje dzieci od szkolnych ograniczeń.

✅ Jak zacząć proces odszkolnienia. Odkryj 17 wskazówek, które pomogą ci ruszyć z miejsca.

✅ Czym różni się edukacja od szkolenia – Naucz się rozpoznawać schematy, które nie wspierają twojego rozwoju, i przestań działać według nich.

✅ Dlaczego to rodzic potrzebuje odszkolnienia bardziej niż dziecko. Dowiedz się, jak twoje przekonania wpływają na twoje dzieci – zmiana zaczyna się od ciebie.

✅ Jak stworzyć w domu przestrzeń wolności i inspiracji do naturalnego uczenia się. Wykorzystaj praktyczne pomysły, które zamienią twój dom w miejsce wspierające rozwój i kreatywność.

✅ Jak wspierać dzieci w rozwijaniu pasji i samodzielnym poznawaniu świata. Pomóż im odkrywać świat na własnych zasadach i czerpać radość z nauki.

✅ Na czym polega samokształcenie i jak je wspierać. Odkryj 20 kluczowych korzyści samokształcenia, których szkoła nigdy nie zapewni.

✅ Jak wspierać dzieci w odkrywaniu pasji i rozwijaniu zainteresowań. Poznaj proste sposoby na to, by pomóc im czerpać radość z nauki i rozwijać to, co naprawdę je fascynuje.

✅ Dlaczego gry komputerowe mogą rozwijać umysł (tak, naprawdę!). Poznaj aż 40 korzyści edukacyjnych płynących z gier i naucz się je wykorzystać w codziennym życiu.

✅ Praktyczne pomysły do wykorzystania w domu. Zmień przestrzeń domową w miejsce, które inspiruje do nauki i wspiera rozwój.

✅ Jak radzić sobie z opinią innych. Dowiedz się, jak nie przejmować się tym, co mówią inni, i działać zgodnie z własnymi przekonaniami.

✅ Budowanie relacji opartych na zaufaniu i wolności. Odkryj, jak relacje pełne wsparcia mogą zastąpić kontrolę i presję.

Prawdziwa edukacja to życie. Wydarza się w codziennych chwilach, w prawdziwym świecie, bez sztucznych podziałów na przedmioty czy narzuconych ograniczeń. Nie pozwól, by przestarzałe schematy decydowały o twojej przyszłości i przyszłości twoich dzieci.

Zyskaj narzędzia, które wprowadzą więcej wolności, radości i harmonii do twojej codzienności.

Informacje dodatkowe o Deschooling dla początkujących:

Data wydania: 2024-12-01
Kategoria: Parentingowe
ISBN: 9798302050113

Kup książkę Deschooling dla początkujących

Deschooling dla początkujących - opinie o książce

Avatar użytkownika - Shi4
Shi4
Przeczytane:2024-12-07, Ocena: 5, Przeczytałam, 52 książki 2024, Mam, Parenting,

Książka o tym jak się odszkolnic, czyli praktycznie postawić na głowie wszystko, co znamy z dzieciństwa. Nie jest gruba, ale tresciwa. Chociaż zauważyłam trochę powtorzeń. Zawiera także miejsce na nasze notatki i przemyślenia.

Raj utracony
John Milton