Ćwiczenia zawarte w tej książce przeznaczone są dla osób starszych, u których nastąpiło znaczne obniżenie sprawności umysłowej będące wynikiem starzenia się lub różnych chorób. Rozwiązywanie proponowanych łamigłówek i zadań spowolni rozwój problemów z pamięcią, myśleniem, rozumieniem, orientacją w czasie i przestrzeni, liczeniem, pisaniem, czytaniem i planowaniem. Niektóre pytania dotyczą życia osobistego, zmuszając do wspominania dawnych czasów (np. dzieciństwa, lat szkolnych) lub wydarzeń mających miejsce niedawno (np. uroczystości rodzinnych), a także utrwalania w pamięci ważnych informacji takich jak adres czy numer telefonu.

Informacje dodatkowe o Demencja? To nie dla mnie! Poziom średni. Ćwiczenia percepcji i pamięci dla osób w podeszłym wieku:

Wydawnictwo: Harmonia
Data wydania: 2021-12-15
Kategoria: Medycyna i zdrowie

Tagi: bóg

Kup książkę Demencja? To nie dla mnie! Poziom średni. Ćwiczenia percepcji i pamięci dla osób w podeszłym wieku

Demencja? To nie dla mnie! Poziom średni. Ćwiczenia percepcji i pamięci dla osób w podeszłym wieku - opinie o książce

Słownik pisarzy
Opracowanie Zbiorowe0
Okładka ksiązki - Słownik pisarzy

Wiedzieć "coś" o pisarzu to nie tylko umieć zlokalizować go na osi literackiego czasu, ale przede wszystkim znać jego twórczość i potrafić odnaleźć...

Świat Dinozaurów cz. 1 TYRANOZAUR
opracowanie zbiorowe 0
Okładka ksiązki - Świat Dinozaurów cz. 1 TYRANOZAUR

Bohaterami najnowszej kolekcji ,,Świat Dinozaurów" są uwielbiane przez dzieci prehistoryczne gady. Każda książka to kompendium wiedzy o jednym gatunku...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;