Zestaw do nauki czytania. W przyjazny sposób wspiera dziecko w poznawaniu liter i składaniu pierwszych słów i zdań.
Pudełko zawiera:
Dla dziecka:
Książkę Czytam sobie z poziomu 1 pt. ,,Doktor Ola" ilustracje Ewa Poklewska - Koziełło, autor Rafał Witek
60 kart edukacyjnych:
15 kart z obrazkami z książki
15 kart z wyrazami z książki
15 kart kontrolnych obrazek + słowo z książki
15 kart z rymami
Ruchomy alfabet - karty z literami do samodzielnego układania słów
Dużą kartę z alfabetem
Dla rodzica:
Książka z poradami ,,Od pierwszej litery do pierwszego zdania" wspomagająca rodziców w pracy z dzieckiem
Zestaw jest częścią cenionej przez rodziców i nauczycieli serii Czytam sobie.
Wydawnictwo: Egmont
Data wydania: 2020-03-11
Kategoria: Edukacyjne
Przeczytane:2022-11-03, Ocena: 5, Przeczytałem,
Zestaw edukacyjny ,,Pierwsze słowa" to wspaniały zbiór liter, podzielonych na samogłoski i spółgłoski. Z dostępnego alfabetu dziecko może ułożyć wiele słów i zdań. Znajdują się w nim nie tylko literki, ale również wyrazy napisane pismem szkolnym i ilustracje przedstawiające Olę. Kim jest Ola? To dziewczynka, która bawi się w panią doktor. Leczy ona katar u tygrysa, opatruje rany Janka, który spadł z roweru. Do zestawu dołączony jest również poradnik dla rodziców i opiekunów, który ma na celu pomóc nam w wspieraniu nauki czytania u dzieci. Zawiera on 35 pomysły na zabawę, które są bardzo ciekawe i na pewno nie zanudzą ani dziecka ani rodzica. Zestawu skorzysta zarówno pięciolatek, jak również siedmiolatek.
Zaleta zestawu jest to, że po wykonaniu podpowiedzi w zawartych w poradniku, można również wykorzystać go to tworzenia własnych wyrazów i zdań, przez co zabawa jest jeszcze ciekawsza.