Czysty wymysł. Jak japońska popkultura podbiła świat

CZY MOŻNA ZNALEŹĆ NOWĄ MIŁOŚĆ, GDY WCIĄŻ ŻYJE SIĘ W CIENIU POPRZEDNIEJ?

Była zrozpaczona, gdy opuścił ją tak nagle. Pozostawiona sama sobie, bezbronna. Nowy mężczyzna miał pomóc zapomnieć o przeszłości i otworzyć nowy rozdział. Ale jedna myśl nie dawała jej spokoju: kim tak naprawdę był jej poprzedni mąż? Czy kiedyś będzie mogła się od niego uwolnić?

W Małżeństwie we troje Schmitt z właściwą sobie wnikliwością i finezją opowiada historie niewidzialnych miłości - tych, których nie wyznajemy ani sobie, ani bliskim, tych, które są w nas przecież tak intensywnie obecne, ale pozostają umiejscowione na granicy świadomości.

Éric-Emmanuel Schmitt to najchętniej czytany w Polsce francuski pisarz, autor m.in. bestsellerowego Oskara i pani Róży oraz zachwycającej swym rozmachem serii Podróż przez czas (dotychczas ukazały się dwa pierwsze tomy, Raje utracone i Brama do nieba). Jego książki, przetłumaczone na 35 języków, zdobyły wiele nagród na całym świecie.

Informacje dodatkowe o Czysty wymysł. Jak japońska popkultura podbiła świat:

Kup książkę Czysty wymysł. Jak japońska popkultura podbiła świat

Czysty wymysł. Jak japońska popkultura podbiła świat
Matt Alt0
Okładka ksiązki - Czysty wymysł. Jak japońska popkultura podbiła świat

Pierwsza kompleksowa książka o japońskiej popkulturze Oscar Wilde nazywał Japonię ,,czystym wymysłem". Ale to właśnie japońska popkultura - z jej...