Od nietoperza na wyspie Fais przez baraninę w mongolskiej jurcie aż po tacos w Tijuanie - na wszystkich szerokościach geograficznych jedzenie karmi nie tylko ciało, ale i duszę. Posiłek może być podarunkiem, który pozwala podróżnikowi przetrwać, nicią, będącą zaczątkiem nierozerwalnej więzi, kluczem do poznania innych kultur. Odkryj bogactwo jedzenia podczas literackiej uczty złożonej z trzydziestu ośmiu dań - niezapomnianych podróży kulinarnych z całego świata. Opowieści znanych podróżników, pisarzy i krytyków kulinarnych ukazują całą gamę niezwykłych doznań serca, umysłu i podniebienia.
Informacje dodatkowe o Cztery strony smaku:
Wydawnictwo: Dolnośląskie
Data wydania: 2012-09-28
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
978-83-245-9272-2
Liczba stron: 328
Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Przeczytane:2017-10-10, Ocena: 4, Przeczytałam,