Cztery pory roku na Polanie Smaków

Ocena: 0 (0 głosów)

Dawniej kuchnią rządził odwieczny rytm czterech pór roku.

Gotowało się z tego, co było akurat dostępne, a na pewne smaki trzeba było czekać przez cały rok. Andrzej Polan, utytułowany szef kuchni, który w swojej pracy lubi sięgać do podstaw, tym razem postanowił przybliżyć czytelnikom nieco zapomnianą koncepcję gotowania sezonowo i lokalnie. Potrawy przyrządzane z dostępnych w regionie składników są zdrowe, a odkrywając smakowite patenty naszych przodków, możemy na powrót zakochać się w polskiej kuchni.

Wyrusz w niezwykłą kulinarną podróż w duchu ,,cudze chwalicie, swego nie znacie".

Wybierz się w niepowtarzalną kulinarną podróż po Polsce. Książka podzielona jest na cztery segmenty: wiosnę, lato, jesień i zimę. Znajdziesz w niej przepisy na wyśmienite dania z lokalnych składników, przygotowane w zgodzie z prastarym rytmem czterech pór roku. Są to zarówno proste inspiracje na codzienny obiad, jak i te bardziej skomplikowane - zawsze jednak mocno osadzone w realiach czasu i regionu. Polska to piękny kraj, który ma Ci do zaoferowania prawdziwe kulinarne cuda. Biesiaduj z przyjaciółmi i smakuj chwile.

Informacje dodatkowe o Cztery pory roku na Polanie Smaków:

Wydawnictwo: Burda Książki
Data wydania: 2021-11-30
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 9788382510010
Liczba stron: 200
Język oryginału: polski

Tagi: bóg

więcej

Kup książkę Cztery pory roku na Polanie Smaków

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Cztery pory roku na Polanie Smaków - opinie o książce

Avatar użytkownika - MagdalenaCzyta
MagdalenaCzyta
Przeczytane:2022-03-27,

CZTERY PORY ROKU NA POLANIE SMAKÓW
Andrzej Polan
Slowne
Kuchnia to serce domu.
Lubię w niej spędzać czas, kombinować i zmieniać przepisy.
Mam kilka pięknie wydanych książek kucharskich z których korzystam. Na widok samych ilustracji cieknie ślinka.
A jak to jest u was lubicie gotować? Korzystanie z książek kucharskich?

Andrzej Polan to osoba, którą bardzo cenię w kuchni za prostotę potraw, szybkość i łatwość przygotowania, a przede wszystkim za ich pyszny smak.

Propozycja pokazania książki Pana Andrzeja była dla mnie zaszczytem i wspaniałą przygodą.

To podróż nie tylko po przepisach bliskich autorowi, ale opowieść okraszona wspomnieniami, opowieściami, przeplatana aromatami i miłością do kuchni.
Książka została podzielona na cztery pory roku. Przepisy podawane w danej porze roku skupiają się na składnikach dostępnych w tym czasie w warzywniakach, ryneczkach. To niezwykle ułatwia i nie stajemy z problemem, że danego składnika nie można kupić lub w tym czasie jest bardzo drogi.
Piękna, twarda oprawa i ogrom cudownych, kolorowych ilustracji.
Czego można chcieć więcej.
Nic tylko gotować.

Link do opinii
Inne książki autora
Doradca smaku 3
Andrzej Polan0
Okładka ksiązki - Doradca smaku 3

W książce znajduje się 80 różnorodnych przepisów zebranych w 3 działach: z pieca, z patelni, z garnka. Część dań powstawała na oczach widzów...

Zobacz wszystkie książki tego autora
Recenzje miesiąca
Srebrny łańcuszek
Edward Łysiak ;
Srebrny łańcuszek
Dziadek
Rafał Junosza Piotrowski
 Dziadek
Aldona z Podlasia
Aldona Anna Skirgiełło
Aldona z Podlasia
Egzamin na ojca
Danka Braun ;
Egzamin na ojca
Cień bogów
John Gwynne
Cień bogów
Rozbłyski ciemności
Andrzej Pupin ;
Rozbłyski ciemności
Wstydu za grosz
Zuzanna Orlińska
Wstydu za grosz
Jak ograłem PRL. Na scenie
Witek Łukaszewski
Jak ograłem PRL. Na scenie
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy