Czerwony bunt. Jedenaście tragicznych dni na pokładzie pancernika Potiomkin

Najnowsza książka autora bestsellerowego \"Wytropić Eichmanna\".Na początku XX wieku pancernik „Potiomkin” - duma rosyjskiej Floty Czarnomorskiej - był jednym z największych okrętów świata. Gdy jego licząca ponad 700 marynarzy załoga podniosła bunt, w jej rękach znalazła się potężna broń. Skalę wydarzeń z 1905 roku porównać można jedynie do buntu na pokładzie łodzi podwodnej wyposażonej w broń atomową. O ile jednak Polowanie na Czerwony Październik to literacka fikcja, o tyle w C

Informacje dodatkowe o Czerwony bunt. Jedenaście tragicznych dni na pokładzie pancernika Potiomkin:

Wydawnictwo: b.d
Data wydania: b.d
Kategoria:
ISBN: 978-83-240-1347-0

Kup książkę Czerwony bunt. Jedenaście tragicznych dni na pokładzie pancernika Potiomkin

Czerwony bunt. Jedenaście tragicznych dni na pokładzie pancernika Potiomkin - opinie o książce

Avatar użytkownika - lemur
lemur
Przeczytane:2014-07-16, Ocena: 4, Przeczytałam, 52 książki 2014,
Wytropić Eichmanna. Pościg za największym zbrodniarzem w historii
Neal Bascomb0
Okładka ksiązki - Wytropić Eichmanna. Pościg za największym zbrodniarzem w historii

Zabił miliony. Musi zostać ukarany. Ale gdzie on jest? Adolf Eichmann nie był zdeprawowanym zwyrodnialcem czy psychopatą. Nie był sadystą. Codziennie...

Zimowa forteca
Neal Bascomb0
Okładka ksiązki - Zimowa forteca

Prawdziwa historia, która brzmi jak najlepszy szpiegowski film. Spektakularna akcja sabotażowa, która zniweczyła nuklearne plany Hitlera...