Czas na Dalie

"Czas na dalie" to Twój klucz do magicznego ogrodu.

To książka, która autentycznie PACHNIE kwiatami!

To też album, który przeniesie Cię w zaczarowany świat DALII.

Marzysz o ogrodzie, w którym kwiaty rozkwitają jak zaczarowane, tworząc spektakl barw i form? Chcesz, by Twoja przestrzeń zamieniła się w prawdziwą kwiatową oazę?

Sięgnij po książkę Czas na Dalie i odkryj sekrety uprawy tych niezwykłych kwiatów!

Dalie to prawdziwe królowe ogrodów - zachwycają intensywnymi kolorami, bogactwem odmian i eleganckimi kształtami. Przyciągają spojrzenia, pszczoły i motyle, a ich urok trwa od lata do pierwszych przymrozków. Ich kolory, niezwykłe kształty i bogata różnorodność sprawiają, że są one ulubieńcami ogrodników i farmerów kwiatowych na całym świecie.

W książce znajdziesz praktyczne porady dotyczące ich uprawy, ale także inspiracje do stworzenia własnego, bajkowego ogrodu. Bajkowe zdjęcia wykonane na farmie ,,Różowe Pole" pokażą Ci wiele nowych odmian dalii, o których być może nie słyszałaś.

Uprawa dalii to sztuka i właśnie sekrety tej sztuki możesz teraz poznać.

Po zakupie książki otrzymasz też PREZENTY:

tapety harmonogram Dalii

Książka jest przepięknie wydana, co czyni ją doskonałym pomysłem na PREZENT!

Dzięki książce:

? Poznasz tajemnice uprawy DALII, praktyczne porady, dowiesz się, jak wybrać idealne miejsce, by mogły rosnąć i czarować swoją urodą.

? Nauczysz się, jak sadzić, pielęgnować i rozmnażać dalie. Książka obfituje w triki, które pomogą Ci odkryć, jak dbać o te cudowne kwiaty, aby rozkwitały w pełnej krasie.

? Znajdziesz bogaty zbiór zdjęć oraz opisów najwspanialszych odmian, które możesz zasadzić w swoim ogrodzie. Od klasycznych po nowoczesne, od małych po olbrzymie - każdy znajdzie coś, co skradnie jego serce!

? Nie tylko nauczysz się, jak dbać o dalie, ale także jak je łączyć z innymi roślinami, aby stworzyć harmonijne kompozycje. Odkryjesz różne style ogrodów, które zainspirują Cię do stworzenia własnej krainy czarów.

? Znajdziesz tu wiedzę autorki opartą na wieloletnim doświadczeniu, rodzinnych tradycjach i miłości do dalii.

Książka jest napisana w sposób przystępny i zrozumiały, dzięki czemu każdy, nawet początkujący ogrodnik, będzie mógł skorzystać z zawartych w niej informacji.

Dzięki tej książce stworzysz własną przestrzeń pełną kwiatów, kolorów i zapachów - nawet na swoim BALKONIE... Zaskocz swoich gości wyjątkowymi kompozycjami kwiatowymi i ciesz się owocami swojej pracy.

Odkryj magię DALII i daj się ponieść pasji ogrodnictwa.

Zamów już dziś i poczuj magię kwiatów! Dosłownie, bo książka...pachnie!

Twój wymarzony, ,,Zakazany ogród" czeka na Ciebie!

Opinie

"Ta książka to prawdziwa perła dla każdego miłośnika dalii. Szczególne uznanie budzi bogactwo zawartych w publikacji fotografii - obrazy dalii w pełnym rozkwicie zdają się niemal ożywać na kartach książki, hipnotyzując feerią kolorów i różnorodnością kształtów. Opisane odmiany dalii, od klasycznych po te bardziej egzotyczne, z pewnością rozbudzą wyobraźnię każdego ogrodnika.

Nawet początkujący entuzjasta znajdzie tu wskazówki, które pomogą mu osiągnąć sukces w uprawie tych wymagających, lecz wdzięcznych roślin. Książka ta nie tylko poszerzyła moją wiedzę na temat dalii, ale również rozbudziła jeszcze większy zachwyt nad tymi niezwykłymi roślinami.

To lektura, która inspiruje, edukuje i uwrażliwia na piękno przyrody"

dr Magdalena Markiewicz @magdalenamarkiewicz_com

"Biorąc do ręki książkę "Czas na dalie" Eweliny z Zakazanego ogrodu już od pierwszych stron zanurzyłam się w zaczarowany świat dalii! Jaka to jest piękna książka! Ewelina stworzyła nie tylko przepiękny album wszystkich typów i wielu odmian dalii, ale też zawarła w tej książce wszystko co musisz wiedzieć o ich uprawie! Dowiesz się jak dalie sadzić, jak o nie dbać, ciąć do bukietów oraz wiele innych. Widać tutaj wielką miłość do tych cudnych kwiatów. Jeśli chcesz poznać sprawdzone sposoby na piękne dalie w ogrodzie, a przy okazji dowiedzieć się jak najpiękniejsze odmiany prezentują się na rabatach, ta książka jest dla Ciebie.

Dla mnie to obowiązkowa pozycja w kwiatowej bibliotece"

Ania Danicka Ogród pełen kwiatów

Kwiatowa mentorka, autorka kanału na YT i IG @OgrOd.peLEN.kwiatOw

Już od miesięcy nie mogłam doczekać się tej książki i przyznam się bez bicia, że przyciągnęły mnie te piękne kolory! Po pierwszym rozdziale chciałam wyjść w różowych kaloszach i zbierać kwiaty. których jeszcze nigdy nie posadziłam. Jestem totalnie oczarowana, nigdy nie słyszałam wcześniej, aby ktoś tak pięknie mówił o kwiatach. Napisana jako poradnik jest dla mnie nieocenionym źródłem wiedzy na temat Dali!!! Tak długo czekałam na polski poradnik praktyczny, ale też estetyczny album.

Barbara Gunia projektantka, dekoratorka, aranżatorka sesji zdjęciowych

@les_ateliers_barbara_gunia @chateau_de_la_maisonnette

Informacje dodatkowe o Czas na Dalie:

Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2025-03-01
Kategoria: Hobby

Tagi: Ogrodnictwo Szklarnie oranżerie patia Ogródki działkowe Poradniki hodowli roślin ogrodowych Publikacje popularne - przyroda

Kup książkę Czas na Dalie