Czarodzieje i ich dzieje. Tom 2

Tom 2 cyklu Czarodzieje i ich dzieje

,,Czarodzieje i ich dzieje" (oryg. ,,Wizards of Mickey") to włoski cykl komiksowy, publikowany od 2006 roku w słynnym tygodniku ,,Topolino" (,,Myszka Miki"). Bestsellerowa seria tłumaczona na kilkanaście języków przedstawia przygody znanych disnejowskich bohaterów, tyle że w zupełnie nowych rolach i w zupełnie nowym otoczeniu - w pełnym magii, legend, przygód i mitycznych stworów świecie fantasy. W tomie drugim główni bohaterowie wciąż zbierają elementy wielkiej zbroi, która pozwoli ocalić Minnie i położyć kres mrocznej erze. Ale nawet powodzenie tej misji nie oznacza końca kłopotów, w głębi podziemnych jaskiń drzemie bowiem groźna pradawna istota. Jeśli się przebudzi, Miki i przyjaciele będą musieli podróżować do innych wymiarów w czasie i przestrzeni, żeby się jej przeciwstawić. A taka walka może nie do poznania odmienić oblicze świata...

Informacje dodatkowe o Czarodzieje i ich dzieje. Tom 2:

Wydawnictwo: Egmont
Data wydania: 2022-08-24
Kategoria: Komiksy
Tytuł oryginału: Legendary Collection. Wizards of Mickey: Leta oscura 2; Ill Male Antico; Il Nuovo Mondo

Kup książkę Czarodzieje i ich dzieje. Tom 2

Czarodzieje i ich dzieje. Tom 2 - opinie o książce

Avatar użytkownika - PopKulturowyKoci
PopKulturowyKoci
Przeczytane:2022-09-20, Ocena: 6, Przeczytałem,

Popkulturowy Kociołek:

W Czarodzieje i ich dzieje tom 2 obserwujemy dalsze zmagania znanych bohaterów z najróżniejszymi przeciwnościami losu. Otaczający ich fantazyjny świat pełny jest bowiem przeróżnych niebezpieczeństw, z którymi jakoś muszą sobie radzić. Na razie głównym celem jest dla nich zebranie wszystkich elementów wielkiej zbroi. Tylko dzięki niej będzie można uratować Minnie i jednocześnie zakończyć trwającą mroczną erę. Miki i jego towarzysze muszą być jednak gotowi na wszystko. Między innymi na spotkanie z przerażającą i niebezpieczną pradawną istotą zamieszkującą najgłębsze zakamarki jaskini. Więcej na temat fabuły nie ma sensu pisać, aby nie psuć nikomu przyjemności zagłębienia się w tę wspaniałą i wciągającą fantazyjną opowieść.

Seria ta to zdecydowanie coś więcej niż tylko ciekawe połączenie klimatu fantasy z Disneyowskimi postaciami. To doskonały dowód na to, że zarówno firma, jak i tworzący dla niej artyści dostrzegają potrzebę zmian. Prym wiedzie w tym scenarzysta Stefano Ambrosio, który sprawia, że Disney ewoluuje i dostosowuje się do potrzeb swoich nowych (współczesnych) czytelników. Jednocześnie napisane przez niego historie zachowują swoje „klasyczne” jądro, dzięki któremu od pokoleń bawią one zarówno małych, jak i dużych.

Sięgając po ten album, znajdziemy więc tutaj masę typowego dla marki lekkiego humoru, dużą i wyrazistą dawkę wciągającej przygody, liczne zaskakujące zwroty akcji, odrobinę dramatyzmu, najróżniejsze emocje oraz szczyptę treści, które spodobają się nie tylko młodym odbiorcom.

Avatar użytkownika - wkp
wkp
Przeczytane:2022-08-23, Ocena: 4, Przeczytałem,

KACZKI, MYSZY, CZARY

Drugi tom ,,Czarodziejów i ich dziejów" to nie tylko dopełnienie tomu pierwszego, który zostawił nas w samym środku rozpoczętej w nim opowieści, ale też i porcja dalszych historii. Tym razem zamkniętych, więc nikt nie będzie już musiał wyczekiwać ciągu dalszego w kolejnym, zapowiadanym dopiero na przyszły rok, albumie. A wszystko to, jak zwykle, dobrze wykonane, dobrze wydane i warte polecenia wcale nie tylko dzieciom.

Zbieranie elementów wielkiej zbroi trwa. Od powodzenia tej misji zależeć będą losy zarówno Minnie, jak i całej mrocznej ery, która w końcu może się zakończyć. To jednak wcale nie koniec. Wręcz przeciwnie. Coś drzemie, coś spij, coś przedwiecznego i niebezpiecznego, jak nigdy, a gdy się obudzi... Cóż, wystarczy powiedzieć, że nasz czas i nasza przestrzeń to będzie zdecydowanie za mało, by zmierzyć się z jego mocą!

Czarodzieje i ich dzieje. Tom 3
Stefano Ambrosio0
Okładka ksiązki - Czarodzieje i ich dzieje. Tom 3

Trzeci tom serii o przygodach dzielnej drużyny Miki i Magowie. Wejdz do swiata legend, mitow i przepowiedni, dzielnych bohaterow, wielkich przygod, dalekich...

Czarodzieje i ich dzieje. Tom 1
Stefano Ambrosio0