Czarne łabędzie, biały puch

Jak nasze dzieciństwo wpływa na kształtowanie się późniejszych relacji z drugą osobą? Czy dziecko wychowane bez matki już na zawsze będzie nosiło niezabliźnioną ranę w sercu? Książka "Czarne łabędzie, biały puch" jest przepełnioną emocjami, skomplikowaną opowieścią o rodzinie, miłości oraz poszukiwaniu własnej drogi.

Szczęśliwi ci, którzy wychowali się w pełnej, przepełnionej miłością rodzinie. A co, jeżeli dziecko wychowuje się bez obecności matki - jednej z najważniejszych osób w życiu każdego człowieka? Czy z tego powodu już na zawsze będzie nosiło w sercu piętno? Reagowało panicznym lękiem lub wzmożoną agresją? A może młoda, wkraczająca w dorosłość osoba zacznie poszukiwać substytutów matczynej miłości - i to, o zgrozo, niekoniecznie tych właściwych?

Karolina Jaklewicz snuje barwną opowieść o rodzinie i miłości, ale również o niewłaściwych wyborach, wewnętrznych rozterkach i emocjach rozdzierających serce. Przedstawia bohaterów z krwi i kości - niewyidealizowanych, podobnych do każdego człowieka. Usiłujących radzić sobie z przeciwnościami losu. Podejmujących dziwne i opłakane w skutkach decyzje. Nieraz popełniających błędy i podnoszących się z porażki. Po prostu ludzkich.

Publikacja "Czarne łabędzie, biały puch" jest książką, która odpowiada na ważne pytania dotyczące nie tylko dorastania w niepełnej rodzinie, ale również w zakresie budowania prawdziwych, szczerych relacji z drugą osobą. Karolina Jaklewicz nie narzuca konkretnych rozwiązań, ale dzięki przykładom wskazuje właściwy kierunek i uświadamia czytelników. Zawiła fabuła, skomplikowani bohaterowie oraz pisarski kunszt sprawiają, że od tej historii po prostu nie sposób się oderwać!

Informacje dodatkowe o Czarne łabędzie, biały puch:

Wydawnictwo: Warstwy
Data wydania: 2022-06-02

POLECANA RECENZJA

Kup książkę Czarne łabędzie, biały puch

Czarne łabędzie, biały puch - opinie o książce

Jaśmina Berezy
Karolina Jaklewicz 0
Okładka ksiązki - Jaśmina Berezy

W koedycji z zaprzyjaźnionym Wydawnictwem Nisza wydaliśmy debiutancką, prozatorską książkę uznanej malarki, profesor na Wydziale Architektury Politechniki...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;