Cudza narzeczona

Walia, XIII wiek. Wypadki potoczyły się jak w kalejdoskopie, Genevieve Perronet zerwała zaręczyny i zdecydowała się na małżeństwo z Dylanem ze znamienitego rodu DeLanyea, zanim on sam zdążył o tym pomyśleć. Nic zatem dziwnego, że nie miał też czasu uprzedzić młodej żony, iż w zamku Beaufort będzie żyła pod jednym dachem z trójką jego nieślubnych dzieci. Dla niej, Normandki, jest to nie do przyjęcia, natomiast w Walii nikogo nie razi. Genevieve ogarnia rozczarowanie, tym bardziej, że nie może dać mężowi upragnionego dziedzica. Odchodzi. Czy Dylan kiedykolwiek ją zobaczy? [Harlequin, 2000]

Informacje dodatkowe o Cudza narzeczona:

Wydawnictwo: HarperCollins Polska
Data wydania: 2000 (data przybliżona)

Kup książkę Cudza narzeczona

Cudza narzeczona - opinie o książce

Avatar użytkownika - Shi4
Shi4
Przeczytane:2019-07-08, Ocena: 5, Przeczytałam, 52 (75) książki 2019, Miałam, Romanse,

Całkiem fajny średniowieczny romans. Trochę jak dla mnie zwariowana bohaterka, by zerwać zaręczyny narzucone jej przez wuja, włazi do łóżka prawie obcemu mężczyźnie. Ten zmuszony jest ją poślubić.

Momentami jest trochę naiwnie oraz według mnie powód odejścia w pewnym momencie Genevieve przesadzony.

Minus też za zdradzenie większości akcji na tylnej stronie okładki. Ale ogólnie oceniam pozytywnie.

Niezłomne serce
Margaret Moore0
Okładka ksiązki - Niezłomne serce

Sir George dr Gramercie postanowił wypełnić wolę ojca i poprosić o rękę lady Aileas Dugall. Włości obu rodów sąsiadowały ze sobą i małżeństwo gwarantowałoby...

W sieci kłamstw
Margaret Moore0
Okładka ksiązki - W sieci kłamstw

Anglia, XIX wiek. Osierocona i samotna, po ukończeniu pensji Nell Springley podejmuje pracę guwernantki. Jest bardzo zadowolona do czasu, gdy po dłuższej...