Cuda. Czym są, dlaczego się zdarzają i jak mogą zmienić twoje życie?

Dlaczego łatwiej nam jest uwierzyć świadkowi morderstwa niż świadkowi cudu?

Eric Metaxas, szanowany amerykański dziennikarz i pisarz, doświadczył w swoim życiu prawdziwego cudu. Wiedział jednak, że ludziom trudno będzie w to uwierzyć. Dlatego podjął się nie lada zadania: postanowił zebrać świadectwa innych osób: piękne i wzruszające historie nawróceń, uzdrowień i zdumiewających opowieści o życiu po śmierci. W swojej książce dowodzi, że poznanie rozumowe to nie wszystko, co jest nam dane, że istnieje coś więcej poza kosmosem.

„Cuda nie są sprzeczne z naturą. Są jedynie sprzeczne z tym, co wiemy o naturze”. święty Augustyn

Informacje dodatkowe o Cuda. Czym są, dlaczego się zdarzają i jak mogą zmienić twoje życie? :

Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2015-03-18
Kategoria: Popularnonaukowe
ISBN: 978-83-240-2689-0

Kup książkę Cuda. Czym są, dlaczego się zdarzają i jak mogą zmienić twoje życie?

Cuda. Czym są, dlaczego się zdarzają i jak mogą zmienić twoje życie? - opinie o książce

Bonhoeffer. Prawy człowiek i chrześcijanin przeciwko Trzeciej Rzeszy
Eric Metaxas0
Okładka ksiązki - Bonhoeffer. Prawy człowiek i chrześcijanin przeciwko Trzeciej Rzeszy

Eric Metaxas, amerykański autor i publicysta, ukazuje historię życia i osobowość Dietricha Bonhoeffera (1906-1945), protestanckiego teologa i pastora,...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk