Dowiesz się jak: korzystać z filtrów, pozwalających przetwarzać importowane mapy bitowe; prowadzić tekst wzdłuż ścieżek o dowolnym kształcie; korygować kolory i odcienie obrazków pikselowych; korzystać z nowych funkcji programu; poznać możliwości modyfikowania linii i wypełnień; tworzyć efekty specjalne; sprawić, by praca z programem CorelDRAW była naprawdę wygodna. Jeśli coś można zrobić w CorelDRAW 9, Ty też możesz to zrobić... Artyści stosujący tradycyjne techniki malarskie, znają różnicę między farbami olejnymi i akrylowymi. Farby akrylowe schną bardzo szybko, dlatego na obrazach akrylowych pozostają ostre krawędzie, trudne do uzyskania inną techniką. Obrazy olejne schną znacznie wolniej, co wpływa na delikatne zlewanie się kolorów i powstawanie miękkich krawędzi. Analogicznie - obrazy wektorowe posiadają ostre krawędzie, zaś obrazy pikselowe (mapy bitowe) pozwalają uzyskiwać bardziej delikatne i subtelne efekty. CorelDRAW umożliwia manipulowanie mapami bitowymi bez konieczności przechodzenia do oddzielnego programu, takiego jak Photo-Paint.
Jeśli chcesz wiedzieć, jak to zrobić -- koniecznie przeczytaj tę książkę!!!
Wydawnictwo: Helion
Data wydania: 2001-01-17