Corel Paint Shop Pro Photo X2. Obróbka zdjęć cyfrowych. Ćwiczenia praktyczne

Wykorzystaj proste narzędzia Corel Paint Shop Pro Photo X2, aby tworzyć olśniewające projekty!

Jak korzystać z nowych i ulepszonych modułów do retuszu postaci? Jak przyspieszyć proces masowej obróbki fotografii? Jak wykonać kilka ekspozycji tego samego ujęcia o różnych parametrach naświetlenia?

Najnowsza wersja popularnego edytora graficznego zawiera wiele udogodnień i nowości. Przede wszystkim oferuje amatorom i osobom początkującym proste, automatyczne narzędzia do szybkiej i łatwej korekcji zdjęć. Dodano tu także możliwość obróbki fotografii w technice HDR (ang. High Dynamic Range), co umożliwia otrzymanie zdjęcia o dużej rozpiętości tonalnej. Wszystkie te udogodnienia w połączeniu z nowym, bardziej intuicyjnym interfejsem oraz pełną obsługą kilkudziesięciu najbardziej popularnych formatów RAW sprawiają, że Corel Paint Shop Pro Photo X2 jest prostym i przyjaznym programem dla każdego użytkownika.

Książka "Corel Paint Shop Pro Photo X2. Obróbka zdjęć cyfrowych. Ćwiczenia praktyczne" przedstawia podstawowe techniki graficzne niezbędne do cyfrowej obróbki fotografii. Zawiera omówienie możliwości programu i pokazuje praktyczne sposoby wykorzystania poszczególnych narzędzi, poczynając od czynności podstawowych, takich jak automatyczna korekcja zdjęć, a kończąc na bardziej zaawansowanych - jak praca na warstwach czy uzyskiwanie nietypowych efektów końcowych obrazu. Stosując się do zaleceń tego podręcznika, z łatwością stworzysz piękne i perfekcyjne technicznie fotografie oraz oryginalne projekty graficzne.

Automatyczna korekcja zdjęć Usuwanie obiektów i korygowanie perspektywy Korekcja zniekształceń beczkowych, poduszkowych i efektu rybiego oka Efekt miękkiego zdjęcia Likwidacja aberracji chromatycznej Regulacja poziomów wejściowych Krzywe tonalne i usuwanie artefaktów Praca z wieloma zdjęciami i warstwami Przekształcanie zdjęcia w obraz namalowany ręcznie Wstawianie tekstu

Corel Paint Shop Pro Photo X2 - po prostu obrabiaj i twórz!

Informacje dodatkowe o Corel Paint Shop Pro Photo X2. Obróbka zdjęć cyfrowych. Ćwiczenia praktyczne:

Wydawnictwo: Helion
Data wydania: 2008-03-27
Kategoria: Poradniki

Kup książkę Corel Paint Shop Pro Photo X2. Obróbka zdjęć cyfrowych. Ćwiczenia praktyczne

Corel Paint Shop Pro Photo X2. Obróbka zdjęć cyfrowych. Ćwiczenia praktyczne - opinie o książce

CorelDRAW X7 PL. Ćwiczenia praktyczne
Roland Zimek0
Okładka ksiązki - CorelDRAW X7 PL. Ćwiczenia praktyczne

Projektuj z rozmachem w CorelDRAW! Podstawy rysunku wektorowego i precyzyjne rysowanie, czyli jak przejść od podstaw do bardziej złożonych technik...

PowerPoint 2007 PL Ilustrowany przewodnik
Roland Zimek0
Okładka ksiązki - PowerPoint 2007 PL Ilustrowany przewodnik

Odkryj możliwości programu PowerPoint 2007 PL -- twórz oryginalne i przekonujące prezentacje! Jak przygotować prezentację od podstaw? Jak zmieniać...