Podręcznik ten przeznaczony jest przede wszystkim dla osób zatrudnionych lub planujących podjęcie pracy na budowach lub przy remontach i wyposażaniu domów i mieszkań. Uwzględnia najważniejsze różnice językowe pomiędzy słownictwem amerykańskim i brytyjskim, może więc służyć z powodzeniem zarówno w St. Zjednoczonych, jak i Wielkiej Brytanii.Zadaniem podręcznika jest jak najszybsze zapoznanie ze słownictwem i terminologią najczęściej spotykaną przy tego rodzaju pracach, a także zwrotami i zdaniami występującymi przy takich okazjach. Pod-ręcznik został tak skonstruowany, by służyć osobom o różnym poziomie znajo-mości języka angielskiego.Podręcznik obejmuje następujący zakres tematów:- poszukiwanie pracy- telefonowanie- malowanie- wstawianie drzwi i okien- wstawianie ścian i podłóg- instalacja elektryczna- hydraulika- dachy i rynnyZawiera w aneksach:- słowniki tematyczne- wyjaśnienia podstawowych zagadnień gramatycznych- jednostki miary i ich przeliczenia- tabelę czasowników nieregularnych- słownik polsko-angielski- słownik angielsko-polski
Informacje dodatkowe o Contractor:
Wydawnictwo: Exter