200 przepisów na popularne drinki i koktajle.
Fernando Castellon sztuki przyrządzania drinków uczył już w 25 krajach. W książce prezentuje receptury na klasyczne, popularne i egzotyczne alkoholowe koktajle. Proponuje też przepisy na pyszne przekąski do drinków na bazie wódki, ginu, whisky, rumu, tequili, brandy, szampana, a także wskazówki, jak przygotować nieodzowne na każdym party napoje bezalkoholowe. Koktajlom towarzyszą zdjęcia ułatwiające podanie mistrzowskiego drinka, jak zrobić to atrakcyjnie i profesjonalnie. Znaleźć tu można przepisy na połączenia wytrawne, orzeźwiające, owocowe, słodkie i zagęszczane, serwowane po oziębieniu, o temperaturze pokojowej lub na gorąco. Dodatkiem jest omówienie trunków, dodatków smakowych i aromatycznych, a także ilustracja jak należy prawidłowo przyrządzać koktajle. Wirtuoz shakera pełni funkcję międzynarodowego eksperta w firmie należącej do światowej czołówki producentów alkoholi. Popularyzuje sztukę barmańską podczas corocznego Paris Cocktail Festival.
Wydawnictwo: Buchmann
Data wydania: 2016-01-13
Kategoria: Poradniki
ISBN:
Liczba stron: 272
Jak w prosty sposób wyczarować na kartce zwierzęta, postacie lub pojazdy? Jakie efekty można uzyskać, rysując kredkami? Szkoła rysowania poprowadzi dziecko...
Następny bestseller umieszczony świecie Troy! Album zawiera komplet trzech tomów historii rozgrywającej się w pustynnej krainie Delpont trzy tysiące lat...
Chcę przeczytać,