Co zrobi Frania? Asertywność. Współpraca. Życzliwość

,,Co zrobi Frania?" to niezwykła seria Barbary Supeł, autorki bestsellerowej ,,Jadzi Pętelki"! Historie o pięcioletniej Frani pomogą rozwinąć u dzieci umiejętności społeczne.

Dzięki wyjątkowemu zbiorowi opowiadań o przygodach Frani dzieci dowiedzą się, czym jest asertywność, życzliwość i współpraca. Na dzieci czeka aż dziewięć opowiadań, dzięki którym poznają i rozwiną w sobie umiejętności społeczne, tak ważne w życiu każdego człowieka. W książce nie zabraknie części interaktywnej, w której maluchy spróbują odgadnąć, co wydarzy się dalej. Na dzieci czeka kilka odpowiedzi do wyboru i rozwiązanie zagadki!

Z umieszczonych na końcu książki ,,Porad Frani" dzieci dowiedzą się:

Czym jest asertywność? Czy mamy prawo odmówić i powiedzieć komuś ,,nie"? Czym jest życzliwość? Czy okazywanie komuś życzliwości zawsze przychodzi nam łatwo? Czym jest współpraca? Jak znaleźć wspólne rozwiązanie, gdy rodzi się konflikt?

Wyjątkowe wydanie opowiadań o małej Frani i jej przygodach to idealny pomysł na prezent. Historie zawarte w tym wydaniu można znaleźć w trzech poprzednich częściach:

Co zrobi Frania? Asertywność Co zrobi Frania? Współpraca Co zrobi Frania? Życzliwość

Informacje dodatkowe o Co zrobi Frania? Asertywność. Współpraca. Życzliwość:

Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2023-10-25

Tagi: Dzieci od ok. 3 lat

Kup książkę Co zrobi Frania? Asertywność. Współpraca. Życzliwość

Co zrobi Frania? Asertywność
Barbara Supeł0
Okładka ksiązki - Co zrobi Frania? Asertywność

Cześć, mam na imię Frania. Mam tyle samo lat, co placów u ręki, czyli pięć. Mam też piętrowe łóżko i starszego brata Ryśka. I jeszcze siostrę Anielkę,...

Staś Pętelka. Kieszonkowe
Barbara Supeł 0
Okładka ksiązki - Staś Pętelka. Kieszonkowe

Staś Pętelka zbiera pieniądze do swojej świnki skarbonki. Pierwsze kieszonkowe przynosi chłopcu wiele dylematów. Czy monety są warte więcej niż banknoty...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;